Furtuni geomagnetice provocate de erupțiile solare vor lovi Pământul

de | 16.12.2023 19:00 | Național, Importante, Lifestyle

O alertă de furtuni geomagnetice care vor lovi Pământul a fost transmisă de reprezentanții Centrului de prognoză meteo spaţială din Statele Unite. Acestea au fost provocate de erupțiile solare.

terra pamant pixabay e1659430735253 - Furtuni geomagnetice provocate de erupțiile solare vor lovi Pământul

Specialiștii americani spun că acestea vor lovi planeta noastră chiar în acest weekend.

Aceștia mai anunță că furtunile geomagnetice din acest weekend fac parte din categoriile G1 (minore) şi G2 (moderate).

solare

Trebuie menționat faptul că furturile geomagnetice sunt măsurate pe o scară de la G1 la G5 iar acestea în funcție de gravitatea lor pot afecta chiar și rețelele de curent.

Cele din categoria G2 ar putea duce la nevoia de corectare a orientării vehiculelor spațiale, iar anumite comunicații wireless de la latitudini mai mari ar putea fi afectate, potrivit specialișilor americani. Și tansformatoarele electrice ar putea fi avariate.

Erupţiile solare sunt explozii puternice de energie. Fluxurile şi erupţiile solare pot avea un impact asupra comunicaţiilor radio, reţelelor de alimentare cu electricitate, semnalelor de navigaţie şi prezintă riscuri pentru vehiculele spaţiale şi astronauţi”, au  menționat cei de la NASA.

aurora boreara

Foto: Profimedia

Un alt efect al acestor furtuni ar fi unul cu adevărat spectaculos, precum Luminile Nordului care pot fi văzute atât în regiunile polare sudice, cât şi în cele nordice.

 

Foto: Wikipedia

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

AZI se vor efectua 4 transporturi agabaritice pe ruta Negoiești – Merișani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole