Pentru generația de elevi din clasa pregătitoare. Portofoliul este obligatoriu din anul școlar 2024 – 2025

de | 08.03.2023 13:16 | Administrație, Județean, Național, Știri

Ministerul Educației vine cu informații utile pentru elevi. Portofoliul educaţional cuprinde documente relevante pentru rezultatele învăţării elevilor şi se va utiliza începând cu debutul învăţământului obligatoriu, pe tot parcursul învăţământului preuniversitar, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

”Portofoliul educațional cuprinde documente relevante pentru rezultatele învățării elevilor:

  • certificări care prezintă rezultate la disciplinele de studiu, pe ani de studiu/niveluri de școlarizare;
  • rezultate la evaluările naționale;
  • recomandări de recuperare a pierderilor de învățare;
  • produse sau rezultate ale activităților desfășurate;
  • diplome, certificate sau alte înscrisuri obținute în urma evaluării competențelor dobândite în diferite contexte, formale, nonformale și informale.

Portofoliul educațional se utilizează începând cu debutul învățământului obligatoriu și este utilizat pe tot parcursul învățământului preuniversitar”, se arată în postarea publicată pe pagina de Facebook.

Portofoliul este obligatoriu începând cu generația de preșcolari care intră în grupa mijlocie și generația de elevi din clasa pregătitoare, în anul școlar 2024 – 2025.

În proiectul de lege a educației, pentru învățământul preuniversitar, se precizează că rezultatele învățării dobândite de preșcolari/elevi prin participarea la activități educaționale extrașcolare sunt recunoscute prin adeverințe, diplome sau certificate acordate de unitățile de educație extrașcolară, unitățile de învățământ preuniversitar sau partenerii acestora. Acestea se înscriu și în portofoliul educațional al elevului. Totodată, ”Iînscrierea elevilor în clasa a V-a, la unitățile de învățământ care nu dețin clase de nivel primar, se realizează în conformitate cu o metodologie aprobată prin ordin al ministrului educației, în baza portofoliului educațional, începând cu promoția de elevi pentru care portofoliul educațional a fost utilizat pe durata întregului nivel de învățământ primar. Prin excepție, elevii care optează pentru înscrierea în învățământul de artă și sportiv vor susține probe de aptitudini în vederea înscrierii lor”.

Sursă foto. Facebook Ministerul Educației Naționale

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

3.000 cărți funciare eliberate gratuit la Sălătrucu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei