Artistul de renume internațional Gheorghe Zamfir revine, după 15 ani, pe scena Filarmonicii Pitești într-un concert simfonic extraordinar. Născut la Găești, Gheorghe Zamfir absolvă școala elementară în orașul natal și Școala de Muzică Nr. 1 București (Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti”), la clasa profesorului Fănică Luca și Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, cu dublă specializare Pedagogie Muzicală și Dirijat pentru cor și orchestră. A mai urmat doi ani de dirijat cu cel mai mare pedagog de dirijat din lume – Iosif Conta. Din 2005 este și doctor în muzică. Artistul a revoluționat sunetul naiului trecând de la clasicul nai cu 20 de tuburi la cel cu 22, 25, 28, 30 și 42 de tuburi. A colaborat la realizarea coloanei sonore a filmelor „Marele blond cu pantof negru”, „Picnic at Hanging Rock”, „Brâncuși și mânăstirile din Moldova”, „Once upon a time in America”, „Karate Kid”, „Ciao Cristina”, „Blestemul pamântului, blestemul iubirii”, „Lacul”. Interpretarea melodiei „Păstorul Singuratic” este inclusă în filmul „Kill Bill”devenind hit mondial. De asemenea, interpretează suita „Lacrimosa” compusă de renumitul compozitor de la Hollywood, Elia Cmiral, pentru filmul de scurt metraj „Lacrimosa”.
De-a lungul carierei, a colaborat cu importanți muzicieni din țară si de peste hotare: James Last, Andrea Bocelli, Andre Rieu, Lawrence Foster, British Chamber Orchestra, Cvartetul Oxford, Marcel Cellier, organista Diane Bish, dirijorul Seiji Ozawa, Ennio Morricone, Nana Moukuri, London Symphony Orchestra, Richard Clayderman, Eugen Sarbu, Nicolae Licareț, Andrea Griminelli.
Gheorge Zamfir are 83 de ani din care peste 60 de ani de carieră pe scenele lumii, muzicianul Gheorghe Zamfir a realizat integrala compoziţiilor sale în stil folcloric, cameral, simfonic, pop-folk, vocal-simfonic şi sacru, lucrând şi la Opera „Dracula”, lucrare în două acte, după un libret al scriitorului George Astalos.
Claudia Iordache este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București. Șefă de promotie a Facultății de interpretare muzicală – Flaut, aceasta s-a perfecționat și la nai, la clasa maestrului Gheorghe Zamfir. Este flautistă a Filarmonicii „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea, cu o bogată activitate artistică pe plan național și internațional. Înregistrările pe CD includ repertoriul clasic, folclorul românesc și muzica pop. În paralel, este profesor de flaut și nai la Liceul de Arte „V. Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea. A cântat alături de Orchestra Metropolitană din București și Orchestra „Lăutarii” din Chișinău.
Soprana Rodica Anghelescu este solistă a Ansamblului Artistic „Ciocârlia” și colaborator al Operei Comice Pentru Copii din București. Are peste 30 de premii naționale și internaționale. A efectuat turnee în Austria, Spania, Finlanda, Croația, Germania, Grecia, Rusia, China, Egipt. Din 2014 colaborează cu maestrul Gheorghe Zamfir. A cântat și alături de Enrico Macias, Lara Fabian și Jose Carreras.