Zi cu ghinion pentru mai mulți șoferi în Argeș! Au ieșit pozitiv la DrugTest

de | 05.07.2023 12:55 | Știri

Polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 4 iulie, acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.

Astfel, în acest caz, organele de lege au legitimat 206 persoane și au verificat 78 de autovehicule. Totodată, au fost verificați, cu privire la modul de executare a serviciului de pază, mai mulți agenți de pază.

În urma celor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.205 de lei, dintre care 28, în valoare de 6.100 de lei, conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială și 38, în valoare de 7.105 lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

În ziua de 04 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor de autovehicule ce conduc aflându-se sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, precum și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule ce încalcă regimul legal de viteză, atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În cadrul acțiunilor, polițiștii au efectuat 14 testări cu aparatul etilotest, 4 cu aparatul Drugtest și au constatat o infracțiune la regimul rutier.
Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 10.500 de lei, și au fost reținute 4 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.”, transmite IPJ Argeș.

Prins drogat la volan

Un tânăr de 27 de ani, din Mioarele, a fost prins în cursul zilei de ieri, de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung, în timp ce conducea un autoturism.

Acesta a fost testat cu aparatul Drug Test, iar rezultatul a ieșit pozitiv.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 336 din Codul Penal, fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, iar verificările continuă.

Ieșit pozitiv în urma testării pentru alcool

De asemenea, un alt șofer a avut ghinion ieri, în trafic. Un bărbat din Suceava a fost oprit de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat pe raza orașului Mioveni, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, cel în cauză a fost testat și cu aparatul utilizat pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism și a ieșit pozitiv.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 336 din Codul Penal, fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, iar verificările continuă.

 

foto descriptiv caon.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Acțiune a polițiștilor împotriva violenței, a traficului și consumului de droguri! Au fost legitimate 964 de persoane

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: