(VIDEO) Glasul colindelor a răsunat la sediul Poliției Argeș!

de | 24.12.2023 20:25 | Eveniment, Știri

Praznicul Nașterii Domnului Isus Hristos a sosit în acest an vestit cu bucurie de mai multe grupuri de colindători la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Se spune că primii colindători au fost păstorii care au venit la peștera unde S-a născut Pruncul Iisus.

Despre colinde, Grigore G. Tocilescu scria, în anul 1870, că sunt _„cele mai vechi cântece ale poporului român cari s-au păstrat din generațiune în generațiune ca niște sfinte și străvechi documente din domeniul avitic al neamului românesc”_.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș transmite Liniștea, echilibrul oferite de firescul de a trăi împăcat cu învățăturile creștine sunt valori, pe care colindele le scot la suprafață, putând în același timp servi ca repere pentru a evita problemele de ordin moral sau chiar legal.

Grupurile care au vizitat în acest an polițiștii argeșeni au ajuns:

– din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii, sub coordonarea doamnei profesor Cristina Voicu;

– copii din cadrul Grădiniței Gradinita cu program prelungit ,,Dumbrava Minunată”, sub coordonarea doamnelor educator Adriana Petrescu și Mihaela Păun;

– Corul Veteranilor „Mihai Viteazul” al Cercului Militar Pitești, condus de către colonel în rezervă Nicolae Perniu.

Polițiștii au împărțit pentru toți colindătorii, mici sau mari, cadouri simbolice, conform tradiției.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: