anchetaonline.ro

Grădiniţa „Fantezia” din Costeşti va fi reabilitată cu fonduri PNRR

de | 05.05.2022 12:30 | Costești, Administrație

Consiliul Local al oraşului Costeşti a aprobat recent o iniţiativă a primarului Ion Baicea, care are ca scop accesarea de fonduri europene în vederea finanţării unor noi investiţii. De această dată, edilul a iniţiat proiectul „Reabilitarea integrată a clădirilor la Grădinița cu Program Prelungit Fantezia în oraşul Costeşti, județul Argeş”, iar consilierii au fost de acord ca acesta să fie depus în cadrul apelului de proiecte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta C5 – Valul renovării, B.1 –Reabilitarea integrată (consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată) a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, cu o valoare maximă eligibilă de 9.268.558 lei fără TVA.

Consumul de energie al Grădiniţei Fantezia se va reduce la jumătate

În cadrul aceleiaşi şedinţe, au fost aprobate nota conceptuală a proiectului, tema de proiectare, precum şi elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) şi a proiectului tehnic de execuţie (PTE) în vederea realizării obiectivului de investiţii. De asemenea, consilierii au avizat favorabil propunerea ca, în vederea implementării acestui proiect, să fie achiziţionare serviciile de consultanţă, de proiectare, de audit energetic, de expertizare tehnică precum şi de elaborare a studiului geotehnic. Consiliul Local l-a mandatat pe primarul Ion Baicea să depună cererea de finanţare, să semneze documentele pentru reabilitarea Grădiniţei “Fantezia” şi să reprezinte oraşul Costeşti în relația cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Intervențiile de creștere a eficienței energetice propuse pentru clădirea Grădiniţei „Fantezia” vor reduce consumul de energie pentru încălzire cu cel puțin 50% în vreme ce emisiile de dioxid de carbon vor fi diminuate cu cel puțin 30%.

Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, până acum au fost depuse peste 1.000 de cereri pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, două treimi din bugetul de 2,8 miliarde euro fiind accesate deja. Argeșul se numără printre judeţele unde fondurile disponibile au fost accesate aproape în totalitate.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La Costeşti se va construi o creşă nouă! Pentru copiii între 1 şi 3 ani!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: