GRATUIT! Testare pentru depistarea cancerului de col uterin, în Argeș

de | 07.11.2022 13:42 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Veste bună pentru femeile din județul Argeș! Vineri, 11 noiembrie, pot efectua testări gratuite în vederea prevenirii cancerului de col uterin.

Unitatea Mobilă de Screening cu o capacitate de testare de peste 100 de persoane va fi în fața Primăriei Davidești, acolo unde argeșencele sunt așteptate.

Femeile cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani pot beneficia de testarea HPV, iar tinerele cu vârste cuprinse între 24 și 29 de ani de testarea Babeș-Papanicolau.

actiune cancer col uterin - GRATUIT! Testare pentru depistarea cancerului de col uterin, în Argeș

Mai mult, persoanele care solicită testarea nu trebuie neapărat să fie domiciliate în Davidești, ci pot merge femei din întreg județul Argeș, proiectul este dedicat Regiunii Sud-Muntenia, potrivit Instituției Prefectului Argeș.

Proiectul SCCUT este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, a transmis Instituția Prefectului.

Pentru informații suplimentare privind testarea, puteți apela numărul de telefon 0765755466 .

Foto Spotmedia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole