USR speră că a treia oară e cu noroc! Cere urgentarea votului pentru inițiativa Fără Penali

de | 07.11.2022 13:22 | Știri, După locație, După subiect, Național, Politic

USR speră că a treia oară e cu noroc și a depus solicitări solicitări către Biroul Permanent al Senatului în vederea urgentării rapoartelor din din comisii pentru inițiativa cetățenească Fără Penali și inițiativa USR de eliminare a pensiilor speciale ale primarilor.

Reprezentanții USR susțin că ambele inițiative sunt ținute la sertar de luni ce zile.

Inițiativa de modificare a Constituției (L447/2020) pentru a introduce interdicția persoanelor condamnat penal de a candida la o funcție publică a fost adoptată în unanimitate de Camera Deputaților în mai 2019, însă a fost băgată ”la sertar” de coaliția PSD-PNL-UDMR, care a refuzat să o pună în dezbaterea Senatului. Termenul de depunere al raportului de către Comisa juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi Comisia pentru constituţionalitate a fost în data de 29 iulie 2020.

La rândul ei, inițiativa legislativă a USR de eliminare a pensiilor speciale pentru aleșii locali (L527/2021) așteaptă din data de 2 februarie 2022 raportul comun de la Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, Comisia pentru administraţie publică și de Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială”, a transmis Biroul de Presă al USR.

Foto descriptiv Ziarul Bursa

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

USR-iștii au împărțit ziare și au stat de vorbă cu cetățenii în Expo Parc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole