Grefierii continuă protestele

de | 19.12.2023 14:08 | Județean, Eveniment

Protestele în justiție continuă. Astăzi, grefierii din Argeș, dar și din țară, au ieșit din nou în stradă, continuând seria de proteste declanșate pe fondul nemulțumirilor legate de condițiile de muncă și salarizare.

La Curtea de Apel Pitești, grefierii au oprit lucrul și au ieșit în fața instituției, purtând pancarte cu mesaje prin care își anunță cererile și își exprimă nemulțumirile.

423db079 cdab 4ac0 a7b6 ece5db0c1204 - Grefierii continuă protestele

Foto: Facebook Sindicatul Național al grefei Judiciare Dicasterial

Astfel, după șapte zile fără rezultat, timp de două ore, grefierii și alți funcționari din rândul personalului auxiliar de specialitate și conex din instanțe au refuzat să își mai desfășoare activitatea, nemulțumiți de neonorarea drepturilor salariale care li se cuvin, drepturi stabilite prin hotărâri judecătorești definitive.

Grefierii și magistrații din toată țara se pregătesc pentru a opta zi de proteste consecutive.

Hotărările judecătorești continuă să fie ignorate de Guvernul României.”, este mesajul transmis pe Facebook de Sindicatul Național al grefei Judiciare Dicasterial

Sindicatul Național al Grefei Judiciare DICASTERIAL a anunțat că, începând cu data de 11 decembrie 2023, personalul auxiliar de specialitate și conex din instanțe și parchete va adopta forme de protest pe perioadă nedeterminată, până când revendicările lor vor fi rezolvate în mod satisfăcător.

Printre revendicările grefierilor se numără îmbunătățirea condițiilor de muncă, creșterea salariilor și recunoașterea efortului depus în cadrul sistemului judiciar.

Foto: Facebook Sindicatul Național al grefei Judiciare Dicasterial/ grefajudiciara.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un bărbat de 75 de ani a găsit o mașină cu cheile în contact și a plecat la plimbare cu ea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Apel Pitești

Ultimele articole