Grevă generală la Poşta Română. Revendicările angajaților

de | 01.04.2024 09:28 | Național, Lifestyle

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, afiliat la BNS, anunță intrarea în grevă generală a angajaților Poștei Române, începând de astăzi, 1 aprilie. Decizia a fost luată după ce negocierile care au avut loc între conducere și Sindicatul Lucrătorilor Poștali, nu au avut efectele dorite de reprezentanții SLPR.

Sindicatul nu precizează câți din cei peste 21.000 de salariați ai Poștei au intrat în grevă, însă compania transmite că la conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajaţi.

18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie!

Aceasta este nemulțumirea şi revolta miilor de angajați din Poşta Română care au declanşat conflictul de muncă şi care intră în grevă!”, transmit reprezentanții Blocului Național Sindical.

Revendicările sindicaliștilor sunt: creșterea cu 400 de lei net a salariilor angajaților și creșterea sporului de loialitate acordat în tranșe, salariaților ce au peste un anumit număr de ani lucrați în Poșta Română.

Conducerea companiei a luat la cunoştinţă decizia sindicatului de a declanşa conflictul colectiv de muncă și declară că se iau toată măsurile pentru a depăși acest moment.

Ce se va întâmpla cu pensiile în luna aprilie?

De asemenea, reprezentanții companiei susțin că Poșta va asigura distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale și legale, a trimiterilor și drepturilor sociale pentru toți clienții, iar o întârziere a acestora este exclusă. Conducerea Poștei îi asigură și pe cei peste 2 milioane de pensionari că nu vor fi probleme și pensia va ajunge la timp.

Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 APRILIE, aşa cum ne-am asumat angajamentul!”, transmite Poşta Română.

Foto

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Incendiu la Câmpulung! O mașină a luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: BNS

Ultimele articole