Program Grieg și Dvořák, la Filarmonica Pitești

de | 04.12.2023 13:45 | Pitești, Lifestyle

  • Un nou super concert la Filarmonică!

Joi, 7 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, Filarmonica Pitești organizează primul concert simfonic al lunii susținut de orchestra simfonică a instituției, dirijor, Victor Eloy López, solist, pianistul Alexandru Burcă.

Programul cuprinde: E. Grieg – Concertul pentru pian și orchestră în la minor, Op. 16 și A. Dvořák – Simfonia a 7 – a , Op. 70.  

Victor Eloy Lopez la filarmonica

Víctor Eloy López este profesor la Conservatorul Superior de Muzică din Málaga dar și unul dintre cei mai promițători dirijori ai noii generații spaniole. Dirijor principal al orchestrei simfonice andaluze, a condus orchestrele din Malaga, Granada, Palma de Mallorca. A dirijat peste 300 de spectacole de zarzuela (gen de spectacol tipic spaniol), dintre ele menționăm: „Luisa Fernanda”, „Marina”, „Barberillo de Lavapies” sau „La Corte del Faraón”. Este și dirijor al Teatro Lírico Andaluz și dirijor al Fanfarei Málaga. A colaborat cu orchestre din Spania, Italia, Franța, Irlanda, Rusia, Bulgaria și Germania și cu soliștii Paco de Lucía, Elina Garantça și Placido Domingo.

Alexandru Burca la filarmonica

Pianistul Alexandru Burcă activează la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București dar este și profesor asociat al Universității Naționale de Muzică din București. Laureat a numeroase concursuri internaționale, a susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional „George Enescu”,  Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune, Filarmonica  din Bacău, Muzeului Național de Artă, dar și în Kazahstan, Maroc, Rusia, Moldova, Spania, Franța, Etiopia,  Germania, Portugalia, Norvegia, Suedia, Italia, Canada.

Cei interesați de concert pot achiziționa bilete de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro.

Prețul unui bilet diferă în funcție de categoria locului, fiind 30 de lei sau 40 de lei.

Reamintim faptul că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitești

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Lista evenimentelor anunțate de Centrul Cultural Pitești în perioada 4 – 9 decembrie

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești

Ultimele articole