anchetaonline.ro

Guvernul acceptă noua propunere a sindicatelor din educație. Termenul limită şi condiţia pusă

de | 10.06.2023 23:00 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

Profesorii au primit o nouă ofertă pentru a încheia greva după ce inițial au refuzat-o pe cea primită după negocierile de vineri, 9 iunie.

Astfel Guvernul a făcut o nouă ofertă sindicatelor din Educație.

Guvern Educatie

Potrivit Edupedu, Guvernul ar fi acceptat propunerile noi făcute de sindicatele din Educație pentru profesori și ceilalți angajați din învățământ în această seară 10 iunie 2023

Oferta vine însă cu un termen limită și o condiție. Executivul așteaptă un răspuns din partea reprezentanților profesorilor până mâine dimineață, duminică, 11 Iunie, ora 9:00, înainte de ședința de Guvern care este programată la Palatul Victoria la ora 10:00.

Potrivit informațiilor edupedu.ro sindicatele își întreabă în această seară membrii dacă acceptă sau nu acești termeni.

Mai jos este redat mesajul de sâmbătă seara, cel cu propunerea acceptată de către Guvern:

Buna seara! Acum 5 min ni s-a transmis din partea Guvernului ca solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creșterea salarială, 1.500 lei anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar până în 2027, 500 lei anual pentru peronalul nedidactic până în 2027, 50% prima transă din noua grilă de la 1 ian 2024.

 

Condiția este de a fi mâine la ora 9 la Guvern pentru a anunța încheierea conflictului. Rog consultați colegii rapid și ne comunicați in aceasta seara”.

Guvern Educatie

Cererea acceptată de către profesori și ceilalți angajați din învățământ ar fi creștere salarială de 25% pentru toți angajații față de nivelul de salarizare dinainte de Ordonanța OUG 53 prin care s-au acordat câteva sute de lei profesorilor și personalului nedidactic.

Guvernul ar fi acceptat de asemenea și o altă solicitare făcută de sindicate și anume vouchere/prime de 1500 lei anual pentru personalul didactic de predare și auxiliar până în 2027, de 500 lei anual pentru personalul nedidactic până în 2027.

O altă cerere acceptată ar fi creșterea la 50% a primei tranșe din diferența între salariul actual și noua grilă, din noua lege a salarizării de la 1 ianuarie 2024.

Reamintim faptul că profesorii și angajații din Educație au respins oferta de vineri, 9 iunie, a Guvernului, făcută în a 12-a zi de grevă generală.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

S-a lansat concursul ”Tineri ambasadori ai României”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: