Guvernul anunță că va adopta un Memorandum pentru creșterile salariale din Educație!

de | 07.06.2023 14:10 | Știri, Eveniment, Național

Potrivit unui comunicat emis miercuri de biroul de presă al executivului, Guvernul va adopta un Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din învățământ prin noua Lege a salarizării.

Această decizie vine în urma discuţiei telefonice purtate de prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul de învăţământ și va fi adoptat în ședința Executivului, care va avea loc mâine, 8 iunie 2023.

Ulterior va fi publicat în Monitorul Oficial al României pentru a consolida garanţiile guvernamentale privind prioritizarea Educaţiei în viitoarea grilă de salarizare.

Memorandumul este un act intern al Guvernului, fără forță juridică, neavând nici o valoare sau impact pentru populație.

Vă reamintim că sindicatele au cerut mereu prevederi clare în ordonanțe de urgență sau în proiecte de legi, care să garanteze creșterile cerute.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a cerut Ministerului Educației și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale promovarea la nivelul Guvernului a unui Memorandum privind majorările salariale acordate personalului din Educație prin noua Lege a salarizării, în urma discuției telefonice purtate cu reprezentanții sindicatelor din sistemul de învățământ.

Memorandumul va fi adoptat în ședința Executivului de mâine, 8 iunie 2023, și va fi publicat în Monitorul Oficial al României, pentru a consolida garanțiile guvernamentale privind prioritizarea Educației în viitoarea grilă de salarizare și utilizarea ca sistem de referință a salariului mediu brut pe economie pentru salariul debutantului/asistentului universitar.
Garanțiile guvernamentale incluse în Memorandum sunt asumate și la nivelul Coaliției de guvernare, ai căror lideri și le-au însușit în cadrul unui Angajament politic.” se arată în comunicatul Guvernului

sursă foto news.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Fără permis, un tânăr din Bilciurești a intrat cu mașina într-un gard și apoi a anunțat poliția că i-a fost furată

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: