Guvernul ar putea plăti ratele bancare ale românilor!

de | 12.01.2023 16:52 | După locație, După subiect, Economic, Național, Știri

Guvernul ar putea plăti ratele bancare ale românilor, potrivit unui anunț făcut de ministrul Muncii, după ce inflaţia în creştere a determinat Banca Naţională să majoreze iar dobânda de referinţă, de la 6,75% la 7%.

Conform ministrului Marius Budăi, coaliția de guvernare ar putea compensa parțial ratelor bancare, însă, deocamdată vorbim doar de o propunere, care nu a fost încă aprobată.

Se analizează în coaliţie şi se va veni cu un răspuns. Atât timp cât fac parte din Executiv, eu nu pot să vin cu ipoteze, trebuie să venim cu măsuri, să le implementăm”, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi.

Este luat în calcul modelul spaniol

Totodată, Guvernul are în vedere și o posibilă aplicare a modelului spaniol. Mai exact, în Spania sunt taxate profiturile excesive ale băncilor, drept urmare sunt descurajate să mărească dobânzile.

Însă, surse din coaliție au mărturisit pentru Observatornews.ro că o astfel de măsură nu ar fi viabilă, deoarece ar da peste cap planurile BNR.

Aşa cum s-au găsit soluţii pentru a compensa la pompă preţul motorinei şi al benzinei, sper să găsim o variantă în aşa fel încât să stabilizăm cel puţin acest IRCC care se pare că a luat-o razna”, a declarat Marius Ostaficiuc, deputat PSD.

Foto Romania TV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Românii vor primi ajutoare de până la 10.000 de lei! Cine sunt aceștia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole