Românii vor primi ajutoare de până la 10.000 de lei! Cine sunt aceștia

de | 10.01.2023 08:04 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, vine cu o veste bună pentru o categorie de români. Potrivit unui anunț făcut de acesta, în cursul zilei de luni, cei care sunt într-un grad extrem de excluziune socială vor putea beneficia de un ajutor în valoare de 10.000 de lei.

Banii vor putea fi folosiți pentru nevoile imediate și vor fi acordați sub formă de vouchere pentru facturi, electrocasnice, haine sau recuzite pentru elevi, dar și în pachete alimentare.

Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situaţii. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetăţeni să nu îşi poată permite un standard de viaţă decent pentru anul 2023. Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate şi complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervenţiilor. Aşadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Programele Incluziune şi Demnitate Socială 2021–2027 şi Educaţie şi Ocupare 2021–2027 vor ajuta grupurile vulnerabile cu scopul de a le oferi acces la servicii, dar vor fi implementate și anumite măsuri care să sprijine nevoile acestora.

De asemenea, ministrul anunță că vor fi acordate 6 tranșe noi de vouchere sociale, în valoare de 250 de lei, pentru alimente și mese calde.

Preşcolarii şi elevii din medii defavorizate vor primi vouchere în noul an şcolar pentru rechizite şi îmbrăcăminte. Peste 1,18 milioane de români vor primi un nou pachet de 24 kg, cu ajutoare alimentare. Vor fi acordate vouchere pentru rezilienţă socială pentru repararea locuinţelor şi pentru achiziţia de electrocasnice.

Mamele şi copiii nou-născuţi din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la naşterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic”, a precizat ministerul.

Conform unui comunicat de presă al ministerului, listele cu persoanele care vor beneficia de aceste ajutoare vor fi făcute de autorităţile administraţiei publice locale, prin Serviciile Publice de Asistenţă Socială, centralizate de către prefecturi, transmise Ministerului Afacerilor Interne şi, ulterior, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care este coordonatorul la nivel naţional al acestui program.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai mulți bani pentru vechimea în muncă! Cât costă, în 2023, cumpărarea unui an

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole