Guvernul va suporta ROBOR-ul la creditele pentru fermieri

de | 08.02.2024 12:35 | Național, Economic, Importante

  • Fermierii scapă de presiunea ROBOR
bani-credite-fermieri

Foto: agrointel.ro

Vești bune pentru fermierii români transmise de premierul Marcel Ciolacu. Acesta a anunțat în cadrul ședinței de astăzi, 8 februarie, faptul că Guvernul va suporta ROBOR-ul la creditele pentru aceștia.

Alocăm aproape 165 de milioane de euro și acoperim partea cea mai importantă a dobânzii bancare.

 

Practic, suportăm rata dobânzii ROBOR, iar fermierii rămân cu marja ce nu poate depăși 1.95% pe an. Sprijinul este de maximum 280.000 de euro pe 5 ani”, a precizat premierul Ciolacu, potrivit Antena3 CNN.

O altă veste bună transmisă de premier este că Guvernul aprobă o măsură prin care ajută fermierii ce folosesc sistemul de irigații.

Achităm și în 2024 o cotă de 50% din facturile pentru energie electrică folosită în irigarea culturilor agricole”, a mai anunțat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu

Foto: infoialomita.ro

Totodată, premierul României a vorbit în cadrul şedinţei de Guvern. și despre retragerea de către Comisia Europeană a proiectului controversat privind pesticidele în agricultură, care i-ar fi dezavantajat pe fermierii de la noi din țară.

Am văzut cu toţii că avem o veste bună şi de la Bruxelles. După eforturile intense ale României şi ale altor state europene, Comisia Europeană retrage proiectul controversat privind pesticidele în agricultură, care i-ar fi dezavantajat serios pe fermierii noştri.

Este o victorie atât a Guvernului, cât şi a celor mai serioşi europarlamentari români în a susţine cu argumente solide interesele agriculturii naţionale”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole