Haos la Mioveni: instituţiile din subordinea primăriei se dau în judecată între ele pentru bani!

de | 26.03.2024 21:03 | Din ediția tipărită, Administrație, Mioveni

Arestarea primarului Ion Georgescu a lăsat Primăria Mioveni ca un fel de sat fără câini. Rămase fără cineva care să le ţină în frâu, instituţiile din subordinea administraţiei locale au început să se dea una pe alta în judecată, în încercarea de a evita colapsul financiar. Cel mai rău stau la capitolul bani cluburile sportive, în care fostul edil a pompat ani de zile sume impresionante, dar pe care administraţia actuală nu prea mai vrea să le susţină în aceeaşi manieră.

Pe 12 martie, Servicii Edilitare pentru Comunitate, societatea din subordinea primăriei Mioveni, a dat în judecată Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012. Potrivit directorului SEdC, Nicolae Tudose, Dacia Mioveni are datorii de circa 200.000 lei la societatea pe care o conduce: „Sunt datorii vechi de un an şi ceva. O parte le-au plătit, dar au mai rămas circa 200.000 lei pentru servicii de transport şi pentru hrana sportivilor care au luat masa la restaurantul societăţii noastre.”, ne-a declarat Nicolae Tudose.

Dacia Mioveni 2012 a intrat în insolvenţă generală

La câteva zile după acţiunea SEdC, Dacia Mioveni 2012, reprezentată legal de preşedintele Toma Duţei, a solicitat devansarea termenului în procesul în care îşi cerea insolvenţa, aşa încât săptămâna trecută Tribunalul Comercial Argeş a admis cererea de declanşare a procedurii de lichidare judiciară: „Admite cererea formulată de către debitorul Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012. Dispune deschiderea procedurii insolvenţei în forma generală a debitorului Clubul Sportiv Dacia Mioveni 2012. Menţine debitorului dreptul de administrare. Desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu Art Pro Insolv SRPL” – se arată în încheierea de şedinţă.

Din acest moment, creditorii au rămas pentru moment cu buzele umflate, până să-şi mai recupereze banii având de aşteptat lungul proces care presupune întocmirea tabelului preliminar al creanțelor, a raportului asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia insolvenţei debitorului, dar şi a altor acte şi rapoarte.

Decizia Tribunalului Comercial vine la doar o lună după ce şi celălalt club al oraşului, Clubul Sportiv Mioveni, a intrat în procedură de concordat preventiv, moment în care toate dosarele de executare silită îndreptate împotriva acestuia au fost suspendate.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cluburile sportive finanțate de Primăria Mioveni – LA UN PAS DE FALIMENT!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: