Cluburile sportive finanțate de Primăria Mioveni – LA UN PAS DE FALIMENT!

de | 22.02.2024 20:20 | Din ediția tipărită, Economic, Importante, Mioveni

CS Dacia Mioveni 2012 și-a cerut insolvenţa, iar CS Mioveni a intrat din nou în procedură de concordat preventiv

Dezastru financiar la cluburile sportive aflate în administrarea Consiliului Local Mioveni! După arestarea primarului Ion Georgescu, problemele economice ale CS Dacia Mioveni 2012 şi CS Mioveni s-au acutizat, ambele entităţi fiind la un pas de faliment.

► Clubul la care sute de copii din Mioveni fac sport – în pericol!

Încolţită de creditori, CS Dacia Mioveni 2012, prin preşedintele clubului Toma Duţei, a depus la Tribunalul Comercial Argeş cerere de intrare în insolvenţă. În ultimele luni, s-a înmulţit semnificativ numărul acţiunilor în instanţă formulate împotriva clubului de către foste sportive legitimate la echipa de volei, de antrenori sau de diverse firme care au de recuperat bani de la Dacia Mioveni 2012.

Voleibalista muntenegreană Ana Veljkovik, legitimată în trecut la clubul din Mioveni, a câştigat în instanţă aproape 9.000 de euro reprezentând salarii restante din 2022, iar acum o altă fostă membră a echipei de volei, brazilianca Ingrid Bernardes Felix Pereira, aşteaptă săptămâna aceasta verdictul instanţei într-o speţă similară. SC Medeea SRL, Image Sport Consulting SRL şi PFA Bogaciu Ciprian sunt alţi creditori care au ales calea justiţiei pentru a-şi recupera bani de la clubul din Mioveni.

Pentru că cererea de intrare în insolvenţă a fost depusă la finalul săptămânii trecute, încă nu a fost stabilit primul termen, la care instanţa să decidă dacă acceptă solicitarea clubului Dacia Mioveni 2012, însă, în baza art. 66 alin. 10 din Legea nr. 85/2014, cererea trebuie judecată în urgenţă, în maximum 10 zile de la depunere.

Dacia Mioveni 2012 este un club sportiv cu șapte secții – handbal, volei, oină, înot, karate, șah, tenis de câmp – la care sunt angrenaţi peste 700 de sportivi, cei mai mulţi copii.

► CS Mioveni şi-a „îngheţat” datoriile pentru încă 4 luni

La rândul său, CS Mioveni – clubul de fotbal a cărui echipă evoluează în Liga a II-a -, se zbate să supravieţuiască atât financiar, cât şi în campionat. Pentru că încă are salarii neplătite către jucători din sezonul trecut, echipa riscă să fie penalizată cu 10 puncte şi să ajungă la coada clasamentului. Anul trecut, conducerea clubului a apelat la concordatul preventiv, o „inginerie” menită să suspende pentru o vreme datoriile clubului şi, implicit, sancţiunile pe care creanţele le implicau.

După ce în ianuarie Curtea de Apel Piteşti a respins definitiv planul de restructurare propus prin acţiunea de concordat preventiv, CS Mioveni a deschis o nouă acţiune, cu acelaşi obiect, iar la începutul săptămânii trecute Tribunalul Specializat Argeş a admis, pentru a doua oară, deschiderea procedurii de concordat preventiv, „îngheţând” datoriile clubului pentru o perioadă de patru luni:

Admite cererea formulată de debitorul Clubul Sportiv Mioveni. Deschide procedura de concordat preventiv a debitorului Clubul Sportiv Mioveni. Numeşte administrator concordatar pe Prolex IPURL (acelaşi numit şi în precedenta procedură). Suspendă executarea silită a creanţelor salariale îndreptate împotriva debitorului Clubul Sportiv Mioveni pe o perioadă de maximum 4 luni, respectiv până cel mult la data de 12.06.2024, dar nu mai târziu de data pronunţării unei hotărâri de omologare a planului de restructurare sau de închidere a procedurii ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor de confirmare a acestuia.” – se arată în minuta şedinţei din data de 12 februarie 2012. DETALII AICI!

Potrivit unor surse din cadrul clubului citate de GSP.ro, CS Mioveni nu ar avea banii necesari stingerii litigiului cu cei cinci jucători care îşi cer salariile de anul trecut şi că, „în incapacitate de plată fără sprijinul primăriei, clubul argeșean ar putea dispărea de pe harta fotbalului românesc! Mai ales că urmează să intre pe rol și alte dosare, cel mai recent fiind al lui Ionuț Balaur, ajuns acum la FC Argeș.”

CS Mioveni are datorii la fotbaliştii Liviu Antal (165.000 lei), Alexandru Buziuc (115.000 lei), Guilherme Garutti (112.000 lei), Alexandru Greab (60.000 lei) şi Bogdan Rusu (113.750 lei), pentru sezonul trecut, însă totalul datoriilor se ridică la peste 2,2 milioane lei, conform documentaţiei depuse de club pentru primul concordat preventiv.

ULTIMA ORĂ! Preşedintele Olteanu: “Situația financiară e OK, am plătit și litigiile!”

În ciuda faptului că CS Mioveni a  apelat la instanţă pentru a amâna plata datoriilor, preşedintele Consiliului Director al clubului, Dumitru Olteanu, a declarat astăzi că a achitat o mare parte din datorii şi că, astfel, echipa a scăpat de depunctarea de 10 puncte cu care era ameninţată:

Situația financiară e OK, s-a stabilizat, băieții sunt liniștiți, am plătit și litigiile pe care le aveam. Sper ca, în perioada următoare, probabil martie-aprilie, să ajungem cu datoriile la zi.

Litigiile s-au stins, s-au făcut plățile către jucătorii respectivi. Și băieții sunt liniștiți, unii dintre ei îmi spuneau: «Ne culcam seara și ne trezeam dimineața să verificăm dacă mai avem toate punctele în clasament». Dar sunt liniștiți acum, trebuie să-și vadă doar de meciuri”, a declarat pentru GSP Olteanu.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Secretarul adjunct al guvernului Adrian Ţuţuianu – contracte de 432.000 lei în ultimii doi ani la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: