Președintele PNL Curtea de Argeș: Propunem înființarea unei Organizații de Management al Destinației pentru Orașul Regal

de | 22.02.2024 20:00 | Curtea de Argeș, Politic

PNL Argeș a organizat astăzi noi întâlniri cu argeșenii dedicate prezentării Proiectului liberal de dezvoltare a Argeșului ”Pitești Tech City 2024”. Cosmin Petrescu, președintele PNL Curtea de Argeș și candidatul liberal la primăria orașului Basarabilor, a subliniat, potrivit comunicatului primit, faptul că proiectul liberal vizează realizarea unui veritabil salt de dezvoltare pentru economia întregului județ. Zone precum Curtea de Argeș sau Câmpulung reprezintă poli județeni de dezvoltare economică care vor beneficia pe larg de avansul preconizat pentru zona metropolitană din jurul Piteștiului și de investițiile în infrastructura județeană (poduri, drumuri, transport feroviar).

Un exemplu în acest sens este oferit de cazul județului alăturat, Brașovul unde o serie de orașe au devenit poli de dezvoltare economică județeană atrăgând mari investiții precum la Ghimbav (industrie, transport) sau Râșnov (turism, cultură) și asigurând populației salarii foarte ridicate și un mediu urban de nivel european prin investiții în servicii medicale, evenimente culturale sau  facilități pentru familii.

Sursa foto: PNL Arges

”Toată România știe legenda despre ce s-a întâmplat în trecut pe Argeș în jos, pe un mal frumos. Nu suntem o destinație turistică fără notorietate, pe care să încercăm să o facem cunoscută. Din contră, Curtea de Argeș este numit ”Orașul Regal”, avem monumente istorice de faimă internațională, Biserica Domnească are frescă din sec al XIV-lea dar tot în Argeș avem și Transfăgărășanul realizare de excepție a zilelor noastre. Trebuie să avem ”Momentul Zero”, autoritățile locale să înceapă odată și odată promovarea cu profesionalism a Argeșului ca destinație turistică. Propunem înființarea unei Organizații de Management al Destinației (OMD) pentru Orașul Regal – Curtea de Argeș și traseul turistic al Transfăgărășanului. Atragerea turiștilor ar putea susține dezvoltarea economică dar este și interesul nostru, al argeșenilor, să ne conservăm tradițiile și cultura. O sărbătoare locală, un festival de film, de muzică, atrage turiștii dar îi și bucură pe localnici, îi face pe cei tineri să fie mândri de orașul lor și îi determină să rămână acasă, să își facă o viață frumoasă în orașul părinților lor.

Promovăm prin programul nostru soluții de dezvoltare locală liberale. Reamintesc faptul că în anul 2022 ministrul liberal Daniel Cadariu a fost cel care a promovat înființarea Organizațiilor de Management al Destinației prin PNRR”, a precizat cu referire la dezvoltarea pe care proiectul liberal o va aduce pentru Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu, candidatul liberal la primăria orașului, potrivit sursei citate.

Totodată, potrivit sursei citate, cu referire la acest subiect, Daniel Cadariu declara în 2022: ”Unul dintre cele mai importante proiecte de care turismul românesc are nevoie în aceste momente este înființarea și operaționalizarea OMD-urilor, reformă pentru care sunt prevăzute 10 milioane de euro prin PNRR. Însă, această nouă structură va produce efecte cu adevărat benefice doar dacă organizațiile care o formează, atât din sectorul public, cât și din cel privat, vor lucra împreună.”

Pornind de la acest exemplu, cei prezenți au arătat că o abordare profesionistă, a dezvoltării locale a zonei Curtea de Argeș oferă perspective clare de dezvoltare economică cu multiplicarea veniturilor populației și a investițiilor.   

Aceasta ar implica:

  • dezvoltarea rețelei de transport și a infrastructurii locale pentru a asigura mobilitatea în zona Pitești – Curtea de Argeș,
  • stimularea dezvoltării rezidențiale inclusiv pentru a atrage persoane care au locul de muncă în zona Pitești să locuiască în Curtea de Argeș,
  • dezvoltarea unor parcuri industriale și logistice în proximitatea viitoarei autostrăzi Pitești – Sibiu,

îmbunătățirea serviciilor publice pentru rezidenței zonei cu o atenție deosebită pentru dezvoltarea serviciilor pentru familiile tinere, cu copii.

Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Justiției: ”Traficanții de droguri ajung la închisoare! Mai devreme sau mai târziu. Acolo le este locul”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș

Ultimele articole