Harta celor mai afectate zone din România în cazul unui cutremur major

de | 14.02.2023 22:25 | Știri, Lifestyle, Național

 

România este considerată de mulți o țară destul de ferită de cutremure puternice însă studiile realizate de specialiștii institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru fizica Pământului menționează că țara noastră are un potețial seismic ridicat.

 

cutremur harta

 

Evenimentele din ultima perioadă petrecute în Turcia și Siria dar și cutremurule din ultimele două zile care au avut loc în țara noastră, provoacă tot mai multe semne de întrebare, unii români fiind îngrijorați de un posibil cutremur mare care ar putea afecta extrem de serios țara noastră.

Potrivit planului Național de management al riscurilor de dezastre din 2022 al IGSU se estimează la un cutremur de cel puțin 7,4° în țara noastră s-ar produce pierderi materiale de peste 25 de miliarde de euro dar ar putea exista și peste 40.000 de morți și 300000 de răniți

 

cutremur harta

 

Conform specialiștilor, județul Prahova ar fi cel mai afectat județ din țara noastră, alături de Buzău. Următoarele județe menționate sunt Iași, Bacău dar și municipiul București.

Dacă ne referim la orașe, cele mai afectate în cazul unui cutremur major ar fi: București, Ploiești, Buzău, Focșani, Iași, dar și localitățile cuprinse între acestea.

În topul zonelor periculoase mai sunt amintite orașele: Pitești, Giurgiu, Roman sau Bacău dar și toate zonele din acest perimetru.

 

cutremur harta

 

La pol opus cele mai sigure județe din țara noastră în cazul unui cutremur major ar fi județele: Timiș, Caraș-Severin, Satu Mare și Constanța. Alături de ele, Institutul Național pentru fizica Pământului menționează și județele Suceava, Maramureș dar și zonele cuprinse între Cluj, Deva și Bistrița.

Printre orașele din țara noastră care sunt mai sigure în caz de cutremur, s-ar afla Alba Iulia, Cluj-Napoca sau Oradea.

 

Foto: impact.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole