anchetaonline.ro

Hipermarketurile Cora vor dispărea! Afacerea va fi preluată de Carrefour

de | 27.04.2023 12:20 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Hipermarketurile Cora vor dispărea! Afacerea va fi preluată de Carrefour

Schimbare majoră în industria retailului alimentar! Hipermarketurile Cora vor dispărea din România, urmând să fie preluate de un gigant din Europa.

Carrefour va prelua operațiunile din România ale Cora, potrivit Zf.ro, care precizează că tranzacția ar putea fi semnată în această săptămână.

Cele zece hipermarketuri şi alte câteva magazine ale retailerului Cora vor fi preluate de gigantul Carrefour.

Cora este cel mai mic retailer internațional, conform cifrei de afaceri. Anul 2021 a fost închis cu afaceri de 1,55 mld. lei, cu 5% mai mici decât în 2020, fiind singura companie pe minus, din acest domeniu, în doilea an al pandemiei de Covid-19.

Retailerul Cora ar fi avut discuții, de-a lungul anilor, cu mai mulți cumpărători, deoarece acționarii nu s-au declarat mulțumiți de profitul obținut în România, notează Zf.ro. Până acum, aceste discuții nu au avut o finalitate, însă, se pare că prin această tranzacție, Cora va dispărea din țara noastră.

Este una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani, potrivit calculelor Ziarului Financiar.

Pe de altă parte, Carrefour a reușit să obțină, în 2022, vânzări cu TVA de 2,6 mld. euro, în România înregistrând o creștere cu 9%. Astfel, vânzările din țara noastră au fost pe locul doi, din Europa, după cele din Polonia.

Carrefour deține 400 de magazine în România, sub mai multe formate: hipermarketuri, supermarketuri, proximitate şi discount.

Foto Economica.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

LISTA COMPLETĂ! 364 de noi exproprieri pentru autostradă la Curtea de Argeș şi Tigveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Carrefour