Hoți de lemne- trimiși în judecată! Au fost ajutați de un pădurar să taie ilegal arbori

de | 23.09.2022 16:45 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Patru bărbați din Călinești sunt cercetați pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, fals intellectual, uz de fals, delapidare, favorizarea făptuitorului și omisiunea sesizării, potrivit cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești.

Potrivit cercetărilor, în luna octombrie 2021, trei bărbați, un bărbat de 62 de ani, dar și doi tineri de 18 și 19 ani, ar fi tăiat, fără să respecte regimul silvic, iar apoi au furat materialul lemnos provenind de la 18 arbori (gorun și fag), dintr-o pădure care aparține statului.

Cei trei au fost prinși de un pădurar, care, însă, nu a întocmit documentele necesare în urmă descoperirii ilegalității și nu a anunțat autoritățile. Prin urmare, pădurarul este și el cercetat de oamenii legii.

Dosarul penal a fost înaintat la Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată a celor patru.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Avertisment de la ING pentru clienții băncii: „Anunțați cât de repede posibil”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | Judecătoria Topoloveni | Topoloveni