Hrănirea porumbeilor în locuri aglomerate are efecte nedorite

de | 27.07.2023 13:21 | Știri, Administrație, Lifestyle, Pitești

Administrația locală din Pitești are un mesaj important pentru cetățeni. Astfel, autoritățile transmit piteștenilor că hrănirea porumbeilor în locuri aglomerate are efecte nedorite.

”Deși este normal să avem grijă de orice viețuitoare, hrănirea porumbeilor în locuri aglomerate are efecte nedorite.

În primul rând, sunt transmițători de boli, prin agenți patogeni dăunători copiilor, în special.

În al doilea rând, cu toate că sunt păsări frumoase și apreciate de locuitorii orașelor, porumbeii provoacă murdărie excesivă în locurile în care sunt hrăniți în exces”, arată reprezentanții administrației locale.

Excrementele lor distrug fațadele clădirilor, distrug statuile, aleile, spațiile verzi, cuiburile pe care și le fac în podurile locuințelor sau blocurilor creează și ele un disconfort cetățenilor. ”Să fim conștienți și responsabili de impactul hrănirii în piețele publice ale acestor păsări. Dacă doriți să vă implicați în ajutorarea porumbeilor, o puteți face în zonele naturale puțin aglomerate. Numai prin cooperare ne putem menține orașul curat și un mediu sănătos pentru toți locuitorii! Vă mulțumim pentru înțelegere!”, mai transmit reprezentanții administrației locale.

Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Când va fi gata creșa de la Albina!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Primăria Municipiului Pitești