Furtunile au făcut prăpăd în România: patru morți și numeroase pagube

de | 27.07.2023 13:13 | Știri, Eveniment, Național

Patru persoane și-au pierdut viața în urma furtunilor violente care au devastat miercuri, 26 iulie, 22 de județe din România.

Trei dintre acestea au fost lovite de fulger în județele Botoșani și Caraș-Severin, iar cea de-a patra persoană a decedat după ce un copac a căzut peste autoturismul în care se afla, în județul Alba.

De asemenea, vremea rea a provocat incidente și în județul Ilfov, unde un copac prăbușit a lovit un autoturism aflat în mers, soldându-se cu rănirea unei persoane care a fost transportată la spital.

Potrivit bilanțului IGSU, de-a lungul zilei de ieri, vijeliile și precipitațiile abundente au provocat pagube în 53 de localităţi din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sibiu, Suceava şi Tulcea.

Pompierii au intervenit pentru degajarea unor elemente de construcție, 6 stâlpi și nu mai puțin de 117 copaci căzuți pe carosabil, autoturisme și clădiri.

De asemenea, salvatorii au fost solicitați și pentru evacuarea apei dintr-o anexă, șapte beciuri, două subsoluri de bloc și două străzi.

În urma acestor evenimente nefericite, 9 case, 16 blocuri și 18 autoturisme au fost avariate.

Aceste situații înregistrate la nivel național reprezintă dovada clară că fenomenele meteo periculoase nu trebuie ignorate, iar frecvenţa de manifestare a acestora s-a intensificat în ultima perioadă.

Țineți cont de recomandările autorităților, respectați măsurile și avertizările transmise prin sistemul RO-ALERT sau prin alte surse de informare. Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă se acţionează la timp şi se cunoaşte modul corect de reacție. De aceea, este bine să fim informaţi dinainte asupra pericolelor cu care ne putem confrunta și să ne însuşim măsurile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă. Consultați ghidurile disponibile pe platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro/”, recomandă IGSU

sursă foto ISU Mureș/Alba

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeșul, împărțit între temperaturi de foc și vijelii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IGSU