Ansamblul Atelierul de Joc Popular din Zalău vine la Festivalul-Concurs Național de Folclor „Mioveni” 2023

de | 27.07.2023 13:09 | Știri, Județean, Lifestyle, Mioveni

la Mioveni

Pe scena din centrul civic al orașului Mioveni se vor întrece pentru a obține Trofeul Festivalului, cele opt ansambluri rămase în concurs în urma preselecției.

Ansamblurile vor concura în perioada 11-13 august 2023.

Centrul Cultural Mioveni și-a propus ca rând pe rând, să ne facă cunoștință cu ansamblurile participante, dar și cu membrii juriului.

Primul ansamblu prezentat este Ansamblul Atelierul de Joc Popular din Zalău, județul Sălaj.

Începând cu anul 2020, la nivelul județului Sălaj a fost dat startul unor ateliere de jocuri și obiceiuri populare, destinate tuturor categoriilor de persoane, fără limită de vârstă, cu scopul de a aduce în atenția acestora jocurile, obiceiurile populare reprezentative județului Sălaj și nu numai. Acest fapt a dus și la înființarea Asociației Atelierul de Joc Popular.

De precizat că ansamblul este format exclusiv din cursanții acestor ateliere, organizate de către instructorul coregraf în joc popular Gabriel Marius Boticaș, care este și inițiatorul atelierelor.

Din anul 2022 Asociația a devenit partener al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Ansamblul a participat, de la înființare și până în prezent, la nenumărate festivaluri în județul Sălaj, în țară dar și în străinătate.

Ansamblul este pregătit de către Gabriel Marius Boticaș și Ariana Tunyogi.

𝘕𝑒 𝑑𝘦𝑓𝘪𝑛𝘪𝑚 𝑝𝘳𝑖𝘯 𝘫𝑜𝘤, 𝑝𝘳𝑖𝘯 𝘥𝑜𝘳𝑖𝘯𝑡̦𝘢 𝘥𝑒 𝑎 𝑖𝘯𝑣𝘢̆𝑡̦𝘢, 𝑑𝘦 𝘢 𝘤𝑢𝘯𝑜𝘢𝑠̦𝘵𝑒 𝑠̦𝘪 𝘵𝑟𝘢̆𝑖 𝑏𝘶𝑐𝘶𝑟𝘪𝑎 𝑗𝘰𝑐𝘶𝑙𝘶𝑖 𝑝𝘰𝑝𝘶𝑙𝘢𝑟 𝑟𝘰𝑚𝘢̂𝑛𝘦𝑠𝘤” precizează instructorul coregraf, Gabriel Marius Boticaș.

 

Foto: Centrul Cultural Mioveni

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni