Iată ce s-a discutat la întâlnirea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România

de | 20.03.2024 21:46 | Județean, Administrație

Președintele Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă, a participat ieri și astăzi la întâlnirea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România. La întâlnirea de astăzi a fost prezentă și Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, care a precizat că a discutat cu președinții tuturor Consiliilor Județene din țară despre modul concret în care vor prelua direcțiile județene de familie și tineret, atât în ceea ce privește activitatea și personalul, cât și patrimoniul. De cealaltă parte, Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) a anunțat acțiuni de proteste începând din data de 21 martie la toate grupele.

”Am participat ieri și astăzi, alături de premierul Marcel Ciolacu și colegii mei, la întâlnirea UNCJR , de la București, unde am atins subiecte importante pentru dezvoltarea necesară fiecarui județ al României.

Principala mea preocupare este bunăstarea argeșenilor, așa că profit de fiecare astfel de ocazie pentru a maximiza sprijinul pe care partenerii noștri politici ni-l pot oferi. Împreună reușim tot ce ne-am propus!”, a scris Ion Mînzînă pe pagina de Facebook.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a publicat în această seară o informare pe pagina de Facebook referitor la participarea ministrului Natalia Intotero la întâlnirea UNCJR de astăzi. Astfel, potrivit sursei citate, descentralizarea direcțiilor județene de familie și tineret reprezintă unul dintre subiectele principale dezbătute intens astăzi la lucrările Adunării Generale ale Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

”Am discutat cu președinții tuturor Consiliilor Județene din țară despre modul concret în care vor prelua aceste structuri, atât în ceea ce privește activitatea și personalul, cât și patrimoniul.

Le-am spus celor prezenți că am toată deschiderea și le ofer tot sprijinul meu pentru ca descentralizarea acestor structuri să aibă loc cât mai repede și cât mai lin posibil.

De asemenea, le-am mulțumit pentru implicare președinților de Consilii Județene, care au făcut eforturi pentru implementarea Garanției pentru Drepturile Copilului – fie că vorbim de depunerea de proiecte pentru construcția centrelor de zi prin PNRR, extinderea programului de masă caldă în școli sau transportul școlar.

I-am rugat pe cei prezenți să ne susțină în campania de combatere a consumului de droguri, care va începe din data de 4 aprilie și se va desfășura în toate cele 20 de orașe universitare.

Sunt multe lucruri de făcut în toată țara, dar pentru a avea realizări e nevoie de o strânsă colaborare între autoritățile locale și cele centrale.

Mulțumesc Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România pentru invitația la acest eveniment extrem de important și asigur acest for de toată deschiderea și susținerea mea”, a precizat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, potrivit sursei citate.

De cealaltă parte, SNST a anunțat acțiuni de proteste începând din data de 21 martie la toate grupele, iar printre solicitările anunțate este cea referitoare la majorări salariale cu circa 25% pentru personalul din sport și tineret.

Descentralizarea activității de tineret, sport și educație

Ministrul Educației Ligia Deca a transmis pe pagina de Facebook că a participat astăzi la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

”Discuțiile s-au concentrat pe stadiul accesării de către județe a proiectelor cu finanțare europeană și descentralizarea activității de tineret, sport și educație.

Pe parcursul anului 2023, UNCJR s-a dovedit un partener de încredere în demersul Ministerului Educației de a crește accesul tuturor copiilor la educație și de a crește calitatea actului educațional prin investiții în infrastructura educațională și dotările aferente. Apreciez implicarea UNCJR atât în procesul consultativ pentru apelurile care au vizat investiții prin PNRR, cât și în asumarea unui rol activ în implementarea proiectelor.

Consiliile Județene au depus proiecte în cadrul apelurilor deschise de Ministerul Educației pentru achiziționarea de microbuze electrice pentru transportul elevilor, construirea sau eficientizarea energetică a școlilor pentru dezvoltarea rețelei de școli verzi, dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe. De asemenea, au participat activ și la constituirea consorțiilor regionale pentru învățământ dual – trei dintre cele 29 de consorții finanțate au ca lider de parteneriat Consiliul Județean.

Mulțumesc UNCJR pentru invitație și autorităților publice locale pentru sprijin și implicare în modernizarea infrastructurii educaționale!”, a scris pe pagina de Facebook ministrul Educației, Ligia Deca.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ion Mînzînă și Facebook Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bunurile de la rezervele de stat au ajuns în Argeș. Paturi, saltele și treninguri pentru 179 de copii instituționalizați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ion Mînzînă | Ministerul Familiei | Natalina Intotero | UNCJR

Ultimele articole