anchetaonline.ro

Aproximativ 500 de liceeni din Pitești au primit vizita jandarmilor argeșeni

de | 29.09.2022 09:50 | Știri, Administrație, Județean

În ultima săptămână, aproximativ 500 de elevi de liceu, din cinci instituții de învățământ din municipiul Pitești, au primit vizita jandarmilor argeșeni.

Jandarmeria Argeș a demarat, odată cu începerea anului școlar, activități educative și de prevenire în liceele din județ, cu scopul de a crește gradul de siguranță al elevilor și cadrelor didactice și de a preveni faptele antisociale în zona instituțiilor școlare.

În acest context în perioada 23-28 septembrie, jandarmii argeșeni au avut mai multe întâlniri cu elevii și profesorii din cadrul Liceului Teoretic „Ion Barbu”, Liceului Tehnologic Dimitrie Dima, Liceului Tehnologic Dacia, Liceului Tehnologic Astra și Liceului cu Program Sportiv „Viitorul”.

Jandarmii, specializați în activități de acest gen, le-au vorbit elevilor despre aspecte referitoare la normele de conviețuire socială, ce trebuie făcut pentru a nu deveni victime ale faptelor antisociale, dar și despre consecințele pe care le pot avea aceste fapte asupra lor.

jandarmii

Totodată, jandarmii le-au prezentat liceenilor aspecte referitoare la bullying și la pericolele care se pot ascunde în spatele rețelelor de socializare, atât de populare în rândul tinerilor.

O altă temă de interes a fost prezentarea Legii nr. 349 din 6 iunie 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Deoarece jandarmii argeșeni sunt preocupați în permanență de siguranța școlară, activitățile de acest fel vor continua și în perioada următoare, precum și pe parcursul întregului an școlar, în instituții de învățământ de pe raza județului Argeș.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă zi liberă pentru profesori și elevi!

 

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Pitești
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: