Iluminatul public de la Curtea de Argeș a fost modernizat

de | 02.04.2024 10:30 | Administrație, Curtea de Argeș

La Curtea de Argeș iluminatul public s-a îmbunătățit substanțial, după ce un proiect cu fonduri europene a fost finalizat.

Am reușit să reabilităm complet sistemul de iluminat, avem lămpi led, lămpi cu senzori la trecerile de pietoni și au fost montați stâlpi de iluminat public în două parcuri”, spune primarul municipiului, Constantin Panțurescu.

iluminat public modern centru Curtea de Arges

Bulevardul Basarabilor, principala arteră a orașului, cu trotuare pavate cu granit, cu piste de biciclete și sisteme de bike – sharing, iluminat complet și cu carosabilul asfaltat de curând, este locul de plimbare preferat al locuitorilor orașului dar și al turiștilor. De la intrarea pe Bulevard, la biserica Domnească, și până la ieșire – la Necropola Regală și Episcopală, sute de oameni ies la plimbare în fiecare seară.

Proiectul cu finanțare europeană ”Eficiența energetică prin implementarea sistemului de gestionare inteligentă a iluminatului public în Municipiul Curtea de Argeș” are o valoare totală de 10,262,921.12 lei

Obiectivele proiectului au fost extinderea sistemului de iluminat public cu 2,20 km, creșterea numărului de aparate de iluminat la 2860 aparate LED, scăderea consumului estimat de energie electrică la 612.474,00 kWh/an, reducerea emisiilor de CO2 cu minim 51,05% ( 176 echivalent tone CO2 la sfârșitul implementării.

lucrari iluminat public curtea de arges modern (6)

Potrivit site-ului Primăriei Municipiului Curtea de Argeș, proiectul presupune  înlocuirea aparatelor de iluminat și a consolelor de susținere cu aparate cu tehnologie LED în baza unei proiectări atente, extinderea rețelei de iluminat public pe străzile Fântânele, Albești, teren aferent Primărie și parcurile “Fântâna lui Manole” și “San Nicoara”, modernizarea rețelei de iluminat public prin înlocuirea aparatelor de iluminat pe stâlpi existenți, extinderea rețelei de iluminat în unele zone și instalarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune.

De asemenea,  se folosesc 10 ansambluri fotovoltaice compuse din panou fotovoltaic, aparat de iluminat, stâlp metalic, acumulator.

În afara extinderii rețelei de iluminat public, o noutate este și montarea de stâlpi ornamentali în parcurile Fântâna lui Manole și San Nicoară.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bugetul local al municipiului Curtea de Argeș – investiții în derulare și multe proiecte noi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constantin Panțurescu | Curtea de Argeş

Ultimele articole