Imagini de pe Secţiunea Tigveni-Curtea de Argeş. Se lucrează la ”cel mai măreț tunel din România”

de | 08.03.2024 10:19 | Județean, Administrație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că stadiul fizic al lucrărilor pe Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Pitești a ajuns la 25,5%. Martin Marusic, tunel site manager, precizează că oameni de 12 naționalități diferite lucrează împreună la un singur obiectiv: ”să realizeze cel mai măreț tunel din România, în cel mai scurt timp posibil”. De asemenea, s-a ajuns la un avans spectaculos la cele două tuneluri ”Daniela” și ”Alina”.

Săpăturile la tunel au ajuns la 414 m în galeria dreaptă (n.r. – tunelul Daniela) și la 283 m în galeria stângă (nr.r. – tunelul Alina), fiind excavați până acum, din cele două galerii, aproximativ 110.000 mc. Forarea piloților a ajuns la un stadiu de 77%, arată CNAIR. Pentru terasamente au fost săpați peste 320.000 mc. În baza de producție au fost realizate primele 2 grinzi, urmând să înceapă și execuția de predale și alte elemente prefabricate necesare acestui proiect.

 

pitesti sibiu sectiunea 4 tunel1 - Imagini de pe Secţiunea Tigveni-Curtea de Argeş. Se lucrează la ”cel mai măreț tunel din România”

”Salutare tuturor, bine ați venit la partea noastră de construcție a tunelului de la Curtea de Argeș. Deja are 400 de metrii lungime acest tunel din spatele meu, care este denumit Daniela. Deja am ajuns la zona primului pasaj de trecere, care va conecta cele două tuneluri cu scopul de a se putea trece dintr-un tunel în altul, în caz de urgență, în timpul în care o să fie dat în trafic. Avem o echipă minunată, compusă din oameni ce au 12 naționalități diferite care lucrează împreună la un singur obiectiv: să realizeze cel mai măreț tunel din România, în cel mai scurt timp posibil”, a precizat Martin Marusic, tunel site manager, în filmarea postat de cei de la CNAIR pe pagina de Facebook.

lucrari sectiounea 4 pitesti sibiu - Imagini de pe Secţiunea Tigveni-Curtea de Argeş. Se lucrează la ”cel mai măreț tunel din România”

Vă reamintim că la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut premierul Marcel Ciolacu împreună cu Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au fost în teren pentru a verificat lucrările de la șantierul obiectivului de investiții Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea IV. Atât premierul, cât și ministrul Transporturilor au felicitat constructorul pentru avansul lucrărilor. Lotul 4 al Autostrăzii Sibiu – Pitești se întinde între Tigveni și Curtea de Argeș și are o lungime de 9,86 km şi vor fi realizate 12 poduri şi pasaje, dar şi un tunel de 1.350 de metri. De altfel, prin vizita de la sfârșitul lunii octombrie se marca și începutul lucrărilor la primul tunel forat pe o autostradă din România. Tunelul, care se află în zona Dealului Momaia, are o lungime de 1,3 kilometri.

Sursă foto: screenshot.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Anunț important de la Ministerul Muncii. Salariile personalului din asistență socială și sănătate cresc din această lună

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR