Imagini spectaculoase. Iată cum arată noul tren care va străbate România

de | 02.12.2023 13:14 | Național, Lifestyle

Primul tren produs de către Alstom în Polonia pentru a fi livrat României, prin ARF – Autoritatea pentru Reforma Feroviara, ajunge în această seară la Curtici, fiind aşteptat în 5 decembrie la Bucureşti, conform unui anunţ al Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF).

Potrivit ARF, primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin ARF – Autoritatea pentru Reforma Feroviară, din cadrul contractului privind achiziția a 37 rame electrice pentru servicii de transport feroviar de călători de mediu și lung parcurs a trecut testele și inspecția finală de fabrică și pe 29 noiembrie a fost expediat către România.

Trenul va efectua o serie de teste dinamice

Trenul este programat să ajungă de la Katowice (Polonia) la Curtici, pentru a face procedurile de intrare în țară, în seara de 2 decembrie. La București este programat să ajungă pe 5 decembrie și să înceapă pregătirile din partea furnizorului în vederea livrării oficiale către ARF.

Sursă foto: Facebook ARF.

În prima etapă, după testele statice, trenul va efectua o serie de teste dinamice (pe Inelul de la Făurei al AFER și pe rețeaua feroviară publică). După finalizarea tuturor acestor etape și atingerea momentului în care ARF poate prelua trenul, inclusiv pentru circulația cu călători în siguranță, trenul va fi pus în circulație de către CFR Călători, câștigătorul licitației pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de călători atribuit competitiv.

Sursă foto: Facebook ARF.

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Accident în Tigveni! A zburat cu mașina de pe șosea!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR Călători

Ultimele articole