Imobiliarii au luat-o razna! Vor să trântească un bloc pe un petec de pământ în centrul Piteştiului

de | 20.07.2022 21:30 | Administrație, Economic, Importante, Pitești

Primarul Cristian Gentea, despre controversatul proiect imobiliar: „Nimeni niciodată nu va putea construi ceva pe bucata asta de teren!”

 

Ultimul punct pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Piteşti de săptămâna trecută l-a reprezentat o informare cu privire la faptul că societatea Denisa Transport Agregate SRL a formulat o plângere prealabilă la începutul acestei luni, conducerea acesteia fiind nemulţumită de o decizie a administraţiei publice referitoare la un proiect imobiliar.

În august 2020, Denisa Tranport Agregate SRL a depus la Primărie documentaţia aferendă planului urbanistic de detaliu (PUD) necesar construirii unui bloc în centrul Piteştiului. În vara lui 2021, în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism proiectul imobiliar propus a întrunit vot majoritar nefavorabil, iar Consiliul Local a respins la rândul său proiectul, şi asta pentru că blocul ar urma să fie ridicat realmente pe un petec de pământ. Mai exact, firma piteşteană  vrea să ridice construcţia în spatele Camerei de Conturi Argeş, lângă Liceul Economic, pe o parcelă minusculă, dezmembrată recent din terenul hotelului Cara (fostul „Hotel al Partidului” în perioada comunistă) de pe str. Maior Şonţu.

alee acces bloc Denisa Transport

Pe această alee se presupune că ar trebui să se facă accesul la blocul pe care Denisa Transport Agregate vrea să îl înghesuie în spatele Camerei de Conturi.

Încă un bloc în spate la Mavrodolu?

Cei care cunosc zona din spatele Bisericii Mavrodolu şi al sediului de la  Permise ştiu ce haos imobiliar s-a produs aici în ultimii 30 de ani, clădirile deja ridicate fiind înghesuite în aşa hal că ai impresia că locatarii din blocurile vecine pot da mâna unii cu alţii pe geam. Ei bine, în această zonă sufocată de clădiri înalte, pe o fâşie pe unde se făcea probabil aprovizionarea Hotelului Cara, firma Denisa Transport Agregate SRL vrea să ridice un bloc cu trei etaje, lipit de gardul Colegiului Economic „Maria Teiuleanu”, la doar câţiva metri de clădirea liceului.

În aceste condiţii, decizia municipalităţii de a respinge proiectul a fost una firească, însă dezvoltatorul imobiliar o ţine una şi bună că vrea să facă bloc acolo, aşa că a depus plângere pe 1 iulie 2022, cerând reintroducerea pe ordinea de zi a PUD-ului aferent proiectului „Construire clădire cu apartamente D+P+2E+3retras”, deşi au trimis acelaşi proiect respins fără absolut nicio modificare.

schita bloc Denisa Transport

Forma terenului delimitata cu negru. În interior, cu portocaliu, blocul care se vrea construit doar pe o fâşie de teren!

Şmecherie imobiliară: terenul aferent blocului are doar 271 mp

Deşi în proiect se precizează că blocul urmează să fie ridicat pe un teren de 583 mp, în realitate bucăţica respectivă are doar 271 mp, restul fiind o alee pietonală şi o parte complet separată de teren, care are forma literei S.

Primarul Cristian Gentea, care şi-a făcut un obiectiv din a pune capăt haosului imobiliar din Piteşti, este de părere că suprafaţa infimă a terenului, configuraţia în pantă a acestuia, localizarea într-o zonă sufocată de clădiri, precum şi accesul deficitar la proprietate fac imposibilă realizarea unei construcţii pe acest teren: „Nimeni niciodată nu va putea construi ceva pe bucata asta de teren!” – este concluzia la care edilul a ajuns după ce a văzut cu ochii lui unde vrea firma Denisa Transport Agregate să trântească blocul.

 

Firma Denisa Transport Agregate SRL a fost înființată la data de 08 ianuarie 2004 și are ca obiect principal de activitate extracţia pietrişului şi nisipului, extracţia argilei şi caolinului. Cel mai bun an din istoria firmei a fost 2008, când compania a înregistrat peste17 milioane lei cifră de afaceri şi un profit net de 4 milioane lei. În ultimii doi ani firma aproape că nu a avut activitate, cifra de afaceri fiind sub 15.000 lei şi rămânând cu doar 2 angajaţi.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cine sunt PATRONII din politica argeşeană

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Denisa Transport Agregate | Mavrodolu