Dănuț Bica: Împădurim pășunile prin PNNR

de | 04.11.2023 12:10 | Național, Politic

Pășunile reintră în programul de împăduriri prin PNRR, a anunțat senatorul Dănuț Bica.

Acesta precizează pe pagina de socializrae faptul că reprezentanții Guvernului au aprobat actul normativ.
Potrivit senatorului creșterea suprafeței de pădure este o măsură-cheie în lupta împotriva schimbărilor climatice și a deșertificării, măsură pe care Partidul Național Liberal și-a asumat-o:
Proprietarii celor 2.300 de hectare de pășune care au depus deja proiecte vor fi eligibili pentru împăduriri. Întregul program are o valoare de aproximativ 500 de milioane de euro, iar, pe lângă plantarea și întreținerea puieților, ne asigurăm că oferim suportul financiar necesar pentru a compensa și pierderile temporare de venit agricol. În plus, timp de 20 de ani, vom plăti o primă de sechestrare de carbon în valoare de 456 de euro/ha/an. Îi încurajez, așadar, pe toți proprietarii de astfel de terenuri să folosească acești bani din PNRR”, potrivit ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet.
Foto: Facebook Bica Dănuț

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dănuț Bica

Ultimele articole