Alina Gorghiu: ”Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România”

de | 04.11.2023 13:24 | Național, Importante, Politic

Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea fostului preşedinte al Consiliului Județean Neamţ Ionel Arsene autorităților din România, a anunţat ministrul Justiţiei Alina Gorghiu, precizând că, în scurt timp, acesta va fi predat autorităţilor din ţară. Ionel Arsene a fost condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

”Ministerul Justiției tratează toți fugarii la fel, indiferent de numele lor.

Astăzi, Curtea de Casație din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităților din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităților din țară.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv, de instanța română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani și 8 luni, pentru săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență.

Statul român este preocupat ca justiția să fie făcută până la capăt.

Mulțumesc tuturor autorităților implicate!, a transmis ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Astfel, potrivit hotnews.ro, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018, fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea ANI, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Foto descriptiv. Foto descriptiv G4media.ro

C citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dănuț Bica: Împădurim pășunile prin PNNR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole