IMPALA – 100 artiști de urmărit pe YouTube. Două voci feminine din România, nominalizate în Top 100 European

de | 07.04.2024 14:38 | Național, Lifestyle

Topul IMPALA “100 de artisti de urmărit”, realizat în parteneriat cu YouTube revine în 2024, cu cea de-a treia ediție, anunță cei de la Roton Music. 31 de țări participante, 100 de artiști și zeci de genuri muzicale. Bianca Tilici și Prima Dragoste sunt cele 2 românce nominalizate anul acesta.

Bianca Tilici cântăreață, compozitoare de muzică pop-dance, apreciată pentru timbrul său unic, este la prima nominalizare în Top 100 IMPALA. După ce a lansat alături de Liviu Teodorescu piesa Pe Val , care a fost în Top 10 Media Forest și a dominat clasamentele Shazam din România, Bianca a lansat în colaborare cu Fly Project (Tudor Ionescu) Soarele pe strada mea. Deși a debutat recent în muzică, Bianca, este unul dintre artiștii care se remarcă atât prin atitudine cât și prin voce.

Încă nu știu cum să reactionez la o așa veste … wow, mă bucur enorm să reprezint România la IMPALA, alături de colega mea, Prima Dragoste. Să fiu nominalizată într-un top 100 din toată Europa, este o realizare mare pentru mine, o confirmare ca muzica mea e îndragită și ascultată atât la nivel național cât și internațional. Iubesc ceea ce fac iar o veste ca aceasta mă face să muncesc si mai mult și abia aștept să se lansez mai multe piese.”, spune, emoționată, Bianca Tilici, potrivit sursei citate.

Prima Dragoste, o artistă neconvențională care îmbină elemente de indie-dance cu influențe folclorice românești. Bade,Mohor, Hoinara, Dezbrăcată de greșeli, sunt câteva dintre piesele care reprezintă cel mai bine prin sound-ul unic și versurile atipice. Le mulțumesc foarte mult celor de la IMPALA pentru încrederea și susținerea artiștilor noi, la început de drum.”spune Prima Dragoste, potrivit comunicatului primit. La rândul lor reprezentanții IMPALA au transmis un mesaj de felicitare artistelor incluse în top.

Top 100 Artists To Watch, organizat de IMPALA, în colaborare cu YouTube, este o inițiativă paneuropeană care susține artiști din diverse medii culturale și genuri muzicale. Bianca Tilici și Prima Dragoste, sunt artiști semnați Roton Music, iar nominalizarea lor este o recunoaștere a creativității în industria muzicală europeană.

Pe măsură ce sărbătorim continuarea programului 100 de artiști de urmărit în 2024, avem un număr tot mai mare de țări reprezentate, prezentând o gamă cu adevărat diversă de talente. Acest premiu oferă artiștilor și caselor de discuri care merită, din toată Europa, recunoaștere pentru creativitatea lor inovatoare și contribuția la industrie.”, a precizat Helen Smith, președinte executiv IMPALA, potrivit sursei citate.

”Muzica independentă joacă un rol vital în stimularea creativității”

”Muzica independentă joacă un rol vital în stimularea creativității autentice, a inovației și a diversității în industrie. Prin colaborarea noastră cu programul ”Friends al IMPALA, ne propunem să evidențiem aceste talente emergente, oferindu-le o platformă pentru a-și prezenta munca în toată Europa și nu numai …”, a explicat Dan Chalmers, director YouTube Music EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), potrivit comunicatului primit.

Sursă foto: Roton Music.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

250 de copii au participat la ”Flori de cântec strămoșesc”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Roton Music | Tudor Ionescu

Ultimele articole