250 de copii au participat la ”Flori de cântec strămoșesc”

de | 07.04.2024 09:16 | Județean, Lifestyle

O nouă ediție a Festivalului județean ”Flori de cântec strămoșesc”, organizat de Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi”, a avut loc la Filarmonica Pitești. Această sărbătoare dedicată folclorului, muzicii, dansului și portului popular a fost o încântare pentru cei prezenți.

250 de copii de la 24 de școli gimnaziale și alte instituții de învățământ argeșene, specializate în activități extrașcolare, au prezentat un regal folcloric. ”Concursul este inițiat de Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi” din Pitești și s-a desfășurat sub egida Inspectoratului Școlar Județean, având ca parteneri Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Parohia Mavrodolu, reprezentata de părintele Paul Stănescu care a oferit premii copiilor, cu binecuvantarea Înaltpreasfințitului Calinic Argeșeanul, Asociația Meșteșuguri Argeșene și câteva școli gimnaziale din județ, scopul fiind menținerea și dezvoltarea interesului pentru cunoașterea zestrei tradiționale a poporului român”, anunță Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Jandarmii din Argeș au participat la acțiunea “Plantăm speranța”!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Ultimele articole