Cristian Gentea vorbește de proiectele din sănătate: centru de zi, dispensare, locuințe pentru medici, Spital Municipal

de | 07.04.2024 10:01 | Pitești, Administrație, Politic

Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, a venit cu o veste importantă pentru piteșteni, chiar astăzi de Ziua Mondială a Sănătății: Două dispensare noi, Locuințe pentru medici, Centru de zi și proiect pentru Spitalul Municipal.  

Știți cum e cu sănătatea? Când o ai, n-o prețuiești, când o pierzi, te îngrozești!

Am simțit-o pe pielea mea în ultima perioadă, luptând cu o pneumonie urâtă și văzând oameni dragi cum se sting în câteva luni, sub blestemul unor boli cumplite.

Azi e Ziua Mondială a Sănătății și – deși cele mai mari unități medicale din Pitești sunt în grija Consiliului Județean – mi-am propus să vă asigur că facem, pe liniile care țin de noi, toate demersurile să sprijinim acest sector. Eu, personal, îl consider vital pentru comunitate”, a mărturisit Cristian Gentea, pe pagina de Facebook.

cristian gentea santate - Cristian Gentea vorbește de proiectele din sănătate: centru de zi, dispensare, locuințe pentru medici, Spital Municipal

Primarul a prezentat proiectele și stadiul acestor:

  • ”Două dispensare noi, în Negru Vodă și Războieni. Documentația e gata, transmisă la CNI și așteptăm finanțarea pentru construirea și dotarea lor!
  • Locuințe pentru medici! În cele două blocuri pe care le ridicăm de la 0! Proiectul Piteștiului a primit deja undă verde, iar finanțarea (total nerambursabilă) este 28 milioane de lei, pentru 80 de apartamente, destinate specialiștilor în diferite domenii, inclusiv cadrelor medicale.
  • Centru de zi, cu servicii sociale și medicale pentru persoanele defavorizate sau cu nevoi speciale! Îl construim, după ce am reușit să obținem de la Guvern 2,5 milioane de euro, prin Grupul de Acțiune Locală.
  • Proiect pentru Spitalul Municipal, cu aproximativ 250 de paturi, cu secții diverse și ambulatoriu integrat: Neurologie și Neurorecuperare, Oncologie, Cardiologie, Oftalmologie, Gastroenterologie, ATI, Îngrijiri Paliative, Diabet – Boli de nutriție, Laborator de Analize, Radioterapie, Tomograf, RMN, Telemedicină, Mari Arși, UPU.

Punem la dispoziție 3,5 ha pentru acest proiect! A fost deja elaborat un studiu de oportunitate și a fost aprobat studiul de fezabilitate, urmând a fi demarate serviciile de proiectare”, a mai explicat Cristian Gentea.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

250 de copii au participat la ”Flori de cântec strămoșesc”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea