anchetaonline.ro

Dr.TEO – Importanța procesului de sterilizare în cabinetul stomatologic    

de | 25.05.2023 19:30 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

  • Clinica de medicină dentară DR. TEO – Zâmbim oricând împreună

Una dintre responsabilitățile principale ale profesioniștilor din domeniul sănătății dentare este de a crea un mediu sigur și confortabil pentru pacienții lor.  Aceasta presupune curățarea și sterilizarea temeinică a tuturor tipurilor de instrumente dentare, de fiecare dată când acestea sunt utilizate pe un pacient.

Obținerea unei sterilizări adecvate este un proces meticulos și există mai mulți pași care trebuie urmați fără a rata nicio etapă.

Procesul complet de sterilizare pur și simplu nu include doar mașinile de sterilizare, precum autoclavele, sau substanțele speciale, și începe chiar de la manipularea instrumentelor înainte și după procedură și, de asemenea, depozitarea lor într-un mediu steril pentru a preveni orice contaminare.

dr teo sigla

De asemenea, se face o separare a instrumentarului critic și non critic și implicit folosirea diferitelor substanțe dezinfectante în funcție de acestea.

Pentru a se asigura că metoda aleasă de sterilizare a avut succes, personalul medical din cadrul cabinetului  efectuează teste pentru  monitorizarea de rutină, folosind o varietate de tehnici în acest sens, precum testele  biologice sau indicatori chimici .

Membrii echipei care efectuează monitorizarea trebuie să înregistreze rezultatele fiecărui ciclu de sterilizare și să mențină aceste  înregistrări care indică parametrii de sterilizare .

Personalul responsabil de prelucrarea instrumentelor trebuie să aibă o formă de instruire în acest sens, iar utilizarea de echipament adecvat și aplicarea unor mecanisme de monitorizare pentru validarea proceselor de sterilizare, va contribui la asigurarea unor tratamente  sigure.

email: contact@drteo.ro

Tel: 0736.407.404

 

Citește articolele pe același subiecte: dr teo
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: