Incendiu provocat de un copil. S-a jucat cu o brichetă și a dat foc la casă

de | 30.10.2023 13:07 | Național, Eveniment

O joacă îi putea aduce sfârșitul. Un copil a fost la un pas de moarte, luni, după ce a incendiat casa familiei sale din localitatea Dorolea, județul Bistrița-Năsăud. Locuința a fost complet distrusă.

Copilul s-a jucat cu bricheta și a dat foc la materialele textile de pe un pat, iar flăcările s-au extins la o butelie care a explodat, relatează bistriteanul.ro

Casa a luat foc, iar incendiul violent a cuprins în scurt timp întreaga construcție din lemn.

La faţa locului au intervenit de urgență pompierii militari şi voluntari, iar când echipajele de salvatori au ajuns la locul intervenţiei incendiul cuprinsese întreaga construcţie pe o suprafaţa de aproximativ 150 de metri pătraţi, existând riscul semnificativ ca flăcările să se extindă la casele învecinate.

Pompierii voluntari din Livezile au asigurat prima intervenţie şi au evacuat o butelie, după ce o altă butelie explodase înainte de sosirea acestora la locul intervenţiei. A treia butelie a fost extrasă din casă de către pompierii militari din Detaşamentul Bistriţa, mobilizaţi la locul solicitării cu patru echipaje specializate care încadrează două autospeciale de stingere, o autospecială de intervenţie la înălţime, respectiv un echipaj de prim ajutor SMURD. Pompierii voluntari din localitate s-au mobilizat cu două autospeciale de stingere”, informează ISU Bistriţa-Năsăud.

Din fericire, nu au fost persoane rănite, iar casele din apropiere au fost salvate, înainte ca flăcările să le afecteze.

După finalizarea intervenției, pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jocul unui copil cu o sursă de aprindere (brichetă), iar primele materiale care au ars au fost elementele textile de la un pat.

Sursa foto: ISU Bistrița-Năsăud

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Două cutremure în România, astăzi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bistrița