La ce oră începe slujba de sfințire a apei? Izvorul Tămăduirii, prăznuit la Mioveni

de | 09.05.2024 11:14 | Mioveni, Lifestyle

În prima zi de vineri după Paşte, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte, în fiecare an, Izvorul Tămăduirii – un praznic închinat Maicii Domnului și menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Credincioşii din Mioveni sunt asteptaţi vineri, 10 mai, de la ora 16:00, pe platoul din pădurea Făget, în locul unde se află un izvor ce poartă numele de Izvorul Tămăduirii pentru a lua parte la slujba de sfințire a apei, cunoscută și sub numele de Aghiasma Mică.

Amintim că sărbătoarea datează de la jumătatea primului mileniu creștin, generalizându-se în întreaga Biserică Ortodoxă, iar originea acestei sărbători se află în legenda unei minuni care s-ar fi petrecut lângă un izvor de lângă Constantinopol. Potrivit tradiției, un orb și-ar fi recăpătat vederea spălându-se pe ochi cu apa acestuia.

Sursă foto: Facebook Primăria Orașului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Astăzi, startul festiv în Piața Primăriei Pitești. Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 este din nou la TV!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Orașului Mioveni