Educația digital, în atenția tinerilor argeșeni

de | 09.05.2024 11:25 | Județean, Lifestyle

Sute de tinerii argeșeni din mai multe unități de învățământ din Argeș vor intra în contact cu ceea ce înseamnă educația digitală și fake news. Tinerii vor discuta deschis și vor putea afla informații utile din ampla lume digitală, astfel încât, la finalul proiectului, să recunoască sursele de informare de încredere și acele știri false.

În perioada 20 aprilie – 20 august 2024 Asociația Start 123 desfășoară proiectul Youth Media Literacy Boost pentru 520 de tineri, proiect finanțat de Consiliul Europei prin Fundația Europeană de Tineret. Scopul proiectului este să atragă atenția tinerilor din județul Argeș cu privire la importanța educației media și combaterii fenomenului fake news prin crearea unei rețele de 20 de tineri ambasadori care să-i ajute pe tineri să-și dezvolte abilități media și de gândire critică pentru a-și dezvolta abilitățile necesare pentru a fi cetățeni informați, capabili să interacționeze critic și responsabil cu platformele media.

Timp de patru luni vor fi organizate activități diverse de la crearea unei rețele de ambasadori cu vârsta între 18 și 24 de ani care devin facilitatori de educație media la organizarea unei caravane educaționale în școlile și liceele din cinci localități din județul Argeș. Proiectul debutează cu un workshop de trei zile în care cei 20 de tineri ambasadori vor învăța cu ajutorul metodelor non-formale să abordeze tema educației digitale cu tineri ca ei. Totodată, aceștia vor crea structura și conținutul unei caravane educaționale care își propune să dezvolte abilități media în rândul tinerilor beneficiari din Argeș pentru sprijinirea acestora în conștientizarea rolului lor ca utilizatori de media pentru a fi capabili să analizeze și să evalueze conținuturile media pe care le întâlnesc și recunoască surse de informare de încredere”, se arată în comunicatul remis presei de către reprezentanții asociației.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MFTES.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

La ce oră începe slujba de sfințire a apei? Izvorul Tămăduirii, prăznuit la Mioveni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești