anchetaonline.ro

A început asfaltarea drumului județean 703B, Lunca Corbului – Costești

de | 01.05.2023 18:27 | Economic, Administrație, Costești, Județean, Rural, Știri

În ultimii ani infrastructura rutieră din zona de sud a județului a beneficiat de investiții majore. Consiliul Județean (CJ) Argeș anunță că a început asfaltarea DJ 703B. Proiectul privind ”Modernizare DJ 703B Pădureți (DJ679) – Costești (DN 65A), km 48+975 – 59+287, L=10,312 km la Lunca Corbului și Costești” este primul proiect semnat de CJ Argeş, finanțat prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Lucrările de modernizare cuprind refacerea fundației și turnarea a două straturi de asfalt. Pe lângă asfaltarea propriu-zisă a drumului județean, în cadrul proiectului sunt prevăzute și lucrări de reparații la cele trei poduri existente pe traseu.Proiectul se află pe lista celor 11 proiecte ale Consiliului Județean Argeş, finanțate prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, în valoare totală de 140 milioane lei. Valoarea totală a investiției este de 20.000.000,00 lei.

”Infrastructura rutieră din zona de sud a beneficiat de investiții majore”

“Ne-am dorit foarte mult să realizăm acest proiect. Este vorba de un drum de care vor beneficia, nu doar locuitorii din Lunca Corbului sau Costești, ci și cei din Bârla, Stolnici, Hârsești care, până acum, trebuiau să facă un ocol de 20 kilometri pentru a ajunge la Costești, unde sunt sediile unor instituții importante precum Finanțele, Judecătoria, APIA sau la spital. Este al treilea drum județean care face legătura cu orașul Costești și care a fost modernizat, în ultimii cinci ani, de Consiliul Județean Argeș. Modernizarea infrastructurii rutiere în zona de sus a județului atrage după sine și dezvoltarea zonei”, a explicat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeş, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook a instituției.

“Mă bucură faptul că acest drum județean a fost trecut pe lista de investiții a Consiliului Județean Argeș. Este o investiție pe care, împreună cu locuitorii din Costești, o așteptam. Din fericire, în ultimii ani, infrastructura rutieră din zona de sud a beneficiat de investiții majore”, a explicat Ion Baicea, primarul orașului Costești, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Crește valoarea tichetelor de masă la 40 lei! De când se aplică

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș