anchetaonline.ro

Au început înscrierile la DiscoverEU. Bilete de tren gratuite pentru tinerii

de | 16.03.2023 09:16 | Știri, Lifestyle, Național

Tinerii pot vizita Europa gratuit, cu trenul. Runda de înscrieri de primăvară Discover EU a fost lansată de către Comisia Europeană miercuri pe 15 martie. Astfel, 35.000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa. Tot ce trebuie să facă este să se înscrie până pe data de 29 martie, la ora 12:00, pe Portalul european pentru tineret și să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară.

Runda de înscrieri de primăvară DiscoverEU a fost lansată miercuri, 15 martie, de la ora 12:00 și se va încheia pe data de 29 martie, la ora 12:00. În total 35.000 de tineri vor primi un permis gratuit de călătorie de cale ferată cu care pot explora Europa, a anunţat Reprezentanţa Comisiei Europene în România, potrivit Agerpres. Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale). Candidaţii selectaţi născuţi în perioada 1 iulie 2004-30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024. Această rundă de înscrieri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările terţe asociate la programul Erasmus+, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia. Tot ieri Reprezentanţa Comisiei Europene în România a lansat campania ”Discover EU / Discover your skills”.

Foto descriptiv.  Sursă foto: europa.eu

Citioți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Discuții importante la Pitești. Iată ce a primit Cristian Gentea de la președintele Federației Române de Box!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Comisia Europeană