Inconștienți în trafic! Doi șoferi argeșeni au forțat barierele de la calea ferată

de | 04.04.2023 15:56 | După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural, Știri

Inconștienți în trafic! Doi șoferi argeșeni au forțat barierele de la calea ferată

Doi șoferi argeșeni, care au forțat barierele de la calea ferată, au fost prinși de polițiști.

S-a întâmplat, duminică, 2 aprilie, în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere cu specificul transportului feroviar, desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, la trecerile la nivel cu calea ferată cu bariere, în comuna Bradu.

În urma acțiunii, doi șoferi, un bărbat de 46 de ani, din Mioveni, iar altul de 55 de ani, din Pitești, au fost prinși de polițiști, pe strada Principală din Bradu, în timp ce la trecerea la nivel cu calea ferată nu au respectat semnificația semnalizării acustice și luminoase, traversând pasajul de cale ferată în timp ce barierele erau în coborâre.

Prin urmare, fiecare șofer a primit câte o amendă de 1305 lei, iar permisele de conducere le-au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 120 de zile.

Traversarea pietonală să fie făcută prin locurile autorizate, persoanele să se asigure temeinic înainte de a traversa, și să nu se expună la riscuri inutile.

De asemenea, la traversarea cu autovehicule, să fie respectată semnificația marcajelor și indicatoarelor rutiere, cu oprirea în dreptul marcajului și asigurarea temeinică (la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere), respectiv să fie respectată semnificația marcajelor, indicatoarelor, a semnalizării acustice și luminoase și a barierelor sau semibarierelor (la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere sau semibariere), fără a încerca să traversați când barierele se află în curs de coborâre”, transmit polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș.

Foto descriptiv Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PITEȘTI: Băiat de 17 ani, prins la volan! În mașină se mai afla o femeie, rudă cu adolescentul

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bradu | comuna Bradu | Digi | Mioveni | Pitești

Ultimele articole