Indicele ROBOR a înregistrat o creștere galopantă!

de | 13.10.2022 12:30 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Joi, 13 octombrie, indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a înregistrat o nouă creștere. Astfel, ROBOR a ajuns de la 8,11 % pe an la 8, 15%, potrivit informațiilor furnizate de Banca Naţională a României (BNR).

Pe 8 august, ROBOR la 3 luni înregistrase o valoare de 8,14% pe an, iar un nivel mai ridicat fost pe 1 februarie 2010, tot de 8,15%.

ROBOR semnifică rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele este stabilit, în fiecare zi de Banca Națională a României ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Scumpirile duc la o nouă majorare a costului pe kilometru la transportul de călători în Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole