anchetaonline.ro

Scandal în Poliție! Acuzații de hărțuire sexuală și discriminare

de | 13.10.2022 13:23 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Este scandal la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Iași! O agentă aduce acuzații de discriminare și hărțuire sexuală, formulând o plângere împotriva instituției.

Conform Știrile PRO Tv, în primăvara anului 2019, femeia a fost detașată la o secție rurală din cadrul IPJ Iași, în comuna Țibana. După câteva luni, agenta ar fi primit mesaje cu tentă sexuală de la șeful de post.

Ea nu a acordat atenție insistențelor bărbatului și a încercat pe cât posibil să îl evite. Atunci, șeful de post ar fi început să îi ceară să facă foarte multe lucruri, pe lângă sarcinile de serviciu, de exemplu să taie lemne, să facă focul, să curețe zăpada ori să măture secția, deși în instituție era o femeie de serviciu care făcea aceste treburi.

Pentru că nu mai suporta abuzul șefului ei, polițista a făcut o plângere la Parchet pentru hărțuire sexuală, în anul 2020, dosar care este încă în lucru.

politista iasi02 - Scandal în Poliție! Acuzații de hărțuire sexuală și discriminare

De asemenea, polițista susține că în timpul unei deplasări spre o intervenție, ar fi fost atinsă în zone intime de șeful ei.

În timp ce mă deplasam la o sesizare 112 împreună cu domnul Vasile Cojocaru și mă aflam la volanul autospecialei de Poliție, acesta a încercat să mă atingă, moment în care l-am întrebat ce face, el a spus că, din greșeală, dar gestul s-a repetat, moment în care am oprit autospeciala și l-am întrebat dacă dorește să coboare.

De asemenea, în timp ce ne deplasam, acesta făcea diferite afirmații la adresa mea (…) Nu am dorit să reclam acest aspect, întrucât așteptam un răspuns la un raport de mutare. Mai apoi am sesizat conducerea IPJ despre cele întâmplate și am fost chemată la un control intern. Ulterior, lucrarea mea a fost clasată din cauza lui, chiar dacă am atașat mesajele primite de la acesta”, a declarat polițista conform Bugetul.

Șefii de la IPJ Iași au deschis o anchetă internă, însă șeful de post a ieșit nevinovat în urma acesteia. Acum, femeia a depus o plângere și la Tribunalul Iași, prin care cere daune morale atât IPJ-ului, cât și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Agenta a fost mutată pe un alt post, Centrul de Rețineri și Arest Preventiv. Totodată, fostul ei șef s-ar fi pensionat în urma scandalului.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Asistentă medicală, acuzată că a ucis 7 nou-născuți

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: