Asistentă medicală, acuzată că a ucis 7 nou-născuți

de | 13.10.2022 10:35 | Știri, După subiect, Eveniment

Un caz șochează o lume întreagă, după ce o asistentă a fost acuzată că a ucis șapte nou-născuți și a încercat să omoare alți zece, într-un spital din Anglia.

Lucy Letby are 32 de ani și a lucrat în secţia de neonatologie a Spitalului Countess of Chester, din nord-vestul Angliei. Este bănuită că în perioada iunie 2015-iunie 2016 a ucis cinci băieței și două fetițe. Femeia neagă toate acuzațiile.

Acesta este un spital ca multe altele din Marea Britanie, însă spre deosebire de alte spitale şi alte secţii de nou-născuţi din ţară, a existat o persoană care a otrăvit în secţia Spitalului Chester”, a declarat procurorul Nick Johnson.

Bănuielile privind faptele femeii au apărut după ce în iunie 2015 a crescut numărul deceselor sugarilor, în spital, multe fiind considerate „inexplicabile” ori „neașteptate”. De asemenea, pierderile de cunoștință în rândul micuților erau tot mai dese, iar consultanții în pediatrie au observat că toate aceste întâmplări aveau „un numitor comun”, și anume prezența asistentei Lucy Letby.

skynews lucy letby baby deaths 5927809 - Asistentă medicală, acuzată că a ucis 7 nou-născuți

Foto Sky News

Femeia a fost arestată în urmă cu doi ani, iar în noiembrie 2020 a fost acuzată în cadrul unei anchete privind moartea nou-născuților. La începutul acestei săptămâni, asistenta a fost trimisă în judecată fiind acuzată de uciderea celor șapte bebeluși și de tentativă de ucidere a altor zece. Potrivit procurorilor, doi bebeluși au fost otrăviți cu insulină.

Nu este vorba despre un accident. Au fost toate acţiunea, în opinia noastră, a femeii prezente în boxa acuzaţilor. Ea a fost prezenţa răuvoitoare constantă atunci când lucrurile s-au înrăutăţit pentru aceşti 17 copii”, a adăugat procurorul.

Foto Sky News/ BBC

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O mamă din Pitești îl acuză pe medicul Robe că a refuzat să îi salveze fetița, născută prematur

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: