anchetaonline.ro

Ștefăneștiul rămâne pe transport interjudețean ca să nu îi lase pe jos pe localnicii din Valea Mare și Izvorani

de | 13.10.2022 10:45 | Știri, Administrație, Județean

La 1 septembrie, a devenit operațional transportul metropolitan. Cu 2,5 lei, localnicii vin din Bradu, Bascov și Mărăcineni la Pitești.

De asemenea, au și opțiunea unui abonament de 80 lei pe lună, cu care pot călători pe liniile urbane și interurbane, ceea ce constituie un mare avantaj pentru orice navestist. Și localnicii din Ștefănești, elevi sau angajați, și-au dorit o asemenea facilitate, așa că primarul Nicolae Velcea a fost bombardat cu întrebări de genul „și noi când?”. Din păcate însă nu prea curând.

După cum a anunțat în conferința de presă susținută la Primăria Pitești, alături de edilul Cristian Gentea, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Pitești, Cristian Popescu, și directorul Publitrans, Manuel Rotaru, în perioada următoare, 6 ani, mai exact, Ștefăneștiul nu poate fi inclus în transportul metropolitan.

 

În orașul nostru sunt existente cinci trasee privind transportul public, iar cu infrastructura actuală, ar putea fi preluate doar trei dintre cele cinci trasee pentru transportul metropolitan.

Numai că, din păcate, legea nu permite să fie încheiate mai multe contracte pentru cele cinci trasee, respectiv pentru trei din cele cinci trasee să avem transport metropolitan, iar pentru celelalte două trasee să avem operatori de maxi-taxi.

Astfel, dacă renunțăm la actuala soluție de transport și optăm pentru transportul metropolitan, ar însemna ca două trasee să rămână fără mijloc de transport public.

În aceste condiții, pentru ca orașul să nu rămână fără transport public, singura soluție este transportul interjudețean, cel puțin în perioada următoare.

Ștefăneștiul nu renunță la transportul metropolitan, însă momentan, nu ni se pot asigura cele 5 trasee. Contăm pe înțelegerea dumneavoastră și vă asigurăm că situația transportului public rămâne în atenția noastră permanent pentru a identifica cele mai bune soluții pentru cetățenii noștri.”, este mesajul transmis de către edilul Nicolae Velcea.

 

În următoarea perioadă, Consiliul Județean Argeș organizează licitație pentru licențele pe traseele județene de transport. Dacă Ștefăneștiul iese acum din acesta, întreg orașul rămâne fără transport public. Ar putea fi preluate 3 trasee, centrale, însă Valea Mare și Izvoranu, unde sunt circa 4.000 de locuitori, nu ar mai avea cu ce să meargă către Pitești.

Publitrans nu poate asigura acum respectivele trasee, deoarece autobuzele din dotare nu au loc pe străzile din satele respective. Astfel, pentru a nu își lăsa cetățenii pe jos, edilul Nicolae Velcea a ales cea mai sigură soluție, transportul interjudețean.

Dezavantajul este că atribuirea licențelor se va face pe o perioadă lungă de timp, de 6 ani, însă partea bună este că firmele vor fi obligate să respecte niște standarde de confort și microbuzele actuale vor dispărea.

Avantajul prețului însă nu va exista. Pe transport metropolitan costul este de 2,5 lei, în condițiile în care o cursă Ștefănești – Pitești costă 4 lei în acest moment.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: