anchetaonline.ro

Cristian Gentea: PSD a promovat programe și măsuri în favoarea antreprenorilor români de aproximativ 17 miliarde de euro

de | 13.10.2022 10:03 | Știri, Județean, Politic

Primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, președintele executiv PSD Argeș a precizat într-un mesaj în mediul online faptul că Partidul Social Democrat a promovat de când este la guvernare programe și măsuri în favoarea antreprenorilor români de aproximativ 17 miliarde de euro.

 

Am susținut mereu ideea că statul are obligația să intervină atunci când echilibrele economice sunt grav afectate de disfuncționalități cronice majore!

 

Iar PSD a promovat de când este la guvernare programe și măsuri în favoarea antreprenorilor români de aproximativ 17 miliarde de euro, adică 6 procente din PIB!

 

Este un sprijin fără precedent, de trei ori mai mare decât în guvernările Cîțu și Orban.”

 

Președintele executiv al PSD Argeș  subliniază faptul că cifrele sunt cele care vorbesc de la sine despre măsurile de sprijin gândite de PSD pentru IMM-uri în această perioadă grea:

  • 6% din PIB, respectiv 17 miliarde de euro, reprezintă angajamentul în programe și măsuri dedicate IMM-urilor din noiembrie 2021 și până în prezent;
  • 4 miliarde de euro este valoarea totală a ultimului set de programe recent lansat sub titulatura generică IMM INVEST PLUS după aprobarea Comisiei Europene;
  • 7% din PIB – aproximativ 19 miliarde de euro – sunt fondurile totale pentru investiții publice alocate de actuale guvernare (cea mai mare sumă de la Revoluția din 1989) cu efecte benefice majore asupra mediului de afaceri românesc, inclusiv IMM-uri.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Citește articolele pe același subiecte: PSD
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: