Scumpirile duc la o nouă majorare a costului pe kilometru la transportul de călători în Pitești

de | 13.10.2022 08:45 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Transportul metropolitan, pe cele patru linii care leagă comunele Bradu, Mărăcineni și Bascov, care a debutat la 1 septembrie, s-a dovedit a fi o decizie foarte utilă pentru beneficiarii din aceste localități. Numai că scumpirile în lanț, la energie și combustibil, generează o nouă majorare a costului per kilometru.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport a cerut modificarea de la 9,55 lei pe kilometrul urban, la 9,79 lei și de la 8,9 lei/km metropolitan la 9,12 lei/km.

Solicitarea este argumentată de unele cheltuieli ale operatorului care au înregistrat creșteri cu valori cuprinse între 30 și 50%, iar între acestea se numără: prețul carburantului, primele de asigurare CASCO, redevența, piesele de schimb și energia.

În acest context nu este făcută nicio referire la prețul biletului. Acesta s-a majorat ultima dată în septembrie, când a crescut de la 2 lei la 2,5 lei, în condițiile în care, cu același bilet mergi și în afara orașului.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești

Ultimele articole