Informare meteo de la ANM! Nu scăpăm de ploi și vânt

de | 18.04.2023 16:29 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Informare meteorologică de la ANM! Nu scăpăm de ploi și vânt

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o nouă informare meteorologică. Potrivit ANM, vor fi ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

Informarea meteorologică este valabilă de marți, de la ora 18:00, până joi, 20 aprilie, la ora 20:00. În acest interval, va ploua în centrul, sudul și estul țării, urmând să se acumuleze cantități de apă de 10…15 l mp.

Totodată, meeteorologii atrag atenția că joi, pe arii restrânse, vor fi descărcări electrice și grindină.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.
Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h”, transmite ANM.

Cod Galben în 4 județe din țară

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben, valabilă în intervalul 18 aprilie, ora 22 – 19 aprilie, ora 18, pentru 4 județe din România.

harta anm - Informare meteo de la ANM! Nu scăpăm de ploi și vânt

Foto Meteo Romania

Conform reprezentanților ANM, în Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Foto descriptiv Botosaneanul

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Doi tineri au condus „la mișto” prin Pitești și au plătit scump!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole